Puodžukam viens punkts līdz pusfinālam

Puodžukam viens punkts līdz pusfinālam

Tikai viena punkta pietrūka spīdveja meistaram Ķastam Puodžukam, lai iekļūtu Eiropas čempionāta (SEC) kvalifikācijas sacensību pusfinālā Goričanas mototrekā Horvātijā un turpinātu spēkoties par vietu fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās.

Savā pirmajā braucienā daugavpilietis finišēja ne tikai aiz uzvarētāja dāņa Andreasa Līagera, bet arī cieši aiz poļa Kacpera Vorinas un slovēņa Matiča Ivačiča, taču - ceturtais un bez punktiem. Vēlāk izrādīsies, ka šim braucienam bija izšķirīga nozīme...

Nākamos četrus braucienus Ķasts aizvadīja daudz labāk - trīs otrās vietas un viena uzvara. Summā tas deva 9 punktus un 7. vietu - pirmo vietu aiz pusfināla jeb pēdējās cerības brauciena par vietu finālā. Tik pat punktu bija arī Līageram, taču dāņa rēķinā bija divas uzvaras braucienos, kamēr Puodžukam tikai viena, kas arī visu izšķīra par labu dānim. Vajadzēja vēl vienu punktu. Finālā pirmās trīs vietas ieņēma Andrejs Karpovs, Aleksandrs Loktajevs (abi Ukraina) un mājinieks Jurica Pavličs, kuri arī iekļuva SEC fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās. Puodžuks no četriem Latvijas spīdvejistiem, kas piedalījās SEC kvalifikācijā, bija vistuvāk kvalifikācijas kārtas pārvarēšanai. Oļegu Mihailu no iekļūšanas kvalifikācijas pusfinālā šķīra tikai 2 punkti, bet Jevgeņijs Kostigovs un Dāvis Kurmis palika tālu no pirmā sešinieka. Atgādināšu, ka SEC finālposmos nodrošināta vieta ir pašreizējam Eiropas čempionam Andžejam Ļebedevam un ka trešais finālposms 18. augustā risināsies Daugavpilī.

Tagad cerēsim uz mūsu labāko spīdvejistu sekmīgāku startu "Grand Prix" pretendentu sacensībās, junioru pasaules un Eiropas čempionātos (Mihailovs, Artjoms Trofimovs un Kurmis), uz Latvijas izlasi spīdveja Nāciju kausa izcīņā, kā arī Eiropas un pasaules junioru čempionātos komandām (Eiropas junioru komandu čempionāta fināls risināsies Daugavpilī, bet pasaules junioru komandu čempionāta pusfināls - Rīgā).

Pirmdien Daugavpilī (Biķerniekos diemžēl joprojām nav kārtībā mototreka pirmais līkums) notiks Baltijas spīdveja līgas pirmais posms, kurā piedalīsies junioru komandas no Daugavpils, Rīgas, Somijas, Igaunijas, Sanktpēterburgas un Rovnas.