"Lokomotīve" uzvar Pilā un atgriežas trijniekā

Savu sesto uzvaru Polijas Nice spīdveja līgā guva Daugavpils "Lokomotīve" un atgriezās turnīra tabulā pirmajā trijniekā. Daugavpilieši uzvarēja Pilā "Euro Finnance Polonia" komandu ar 48:42, kriteni uzlaboja izredzes tikt finālčetriniekā jeb pusfinālā un viņiem vairs nav jāuztraucas par vietas saglabāšanu Nice līgā.

Pilas komandā pēdējā laikā nav mierīgi - konflikts ar nu jau bijušo treneri Pjotru Švistu, neskaidrības par pilsētas piešķirtā finansējuma izlietošanu (ir aizdomas par blēdišanos), plus vēl ilgs pārtraukums starp mačiem (apmēram pusotra mēneša, jo divreiz mači tika pārcelti lietus dēļ un arī šis mačs ar "Loko" bija lietus dēļ pārceltais duelis). Tiesa. tas viss neliedza Pilas komandai izbraukt uz maču savā labākajā sastāvā ar Rafalu Okoņevski, Tomasu H. Junasonu, Pontusu Aspgrenu, Tomašu Gapiņski un Eriku Risu priekšgalā.

"Loko" ieradās Pilā savā jau ierastajā un pašreiz optimālajā virknējumā, taču tieši divi no līderiem - zviedrs Peters Ljungs un soms Timo Lahti - savos pirmajos braucienos palika bez punktiem un tas radīja satraukumu. Pirmajā braucienu sēijā abas komandas apmainījās ar 5:1 uzvarām (mums to atveda junioru pāris Oļegs Mihailovs un Artjoms Trofimovs) un ar diviem 3:3 neizšķirtiem - 12:12 summā. Vadima Tarasenko (pērn brauca Pilas komandā) un Ķasta Puodžuka, kā arī Ljunga un Mihailova uzvaras ar 4:2 ļāva iegūt vadību 23:19, taču 8. braucienā 1:5 un atkal neizšķirts - 24:24. Tas bija pēdējais gadījums, kad "Loko" atdeva vadību.

9. braucienā skaistu 5:1 uzvaru guva Puodžuks un Tarasenko, sekoja Ljunga un Trofimova 4:2 un jau 6 punktu pārsvars - 33:27. Mājinieki vēl pietuviojās līdz 32:34, taču divas pēc kārtas daugavpiliešu uzvaras ar 4:2 (Lahti un Mihailovs, kā arī Ljungs un Tarasenko) divus braucienus pirms mača beigām atkal deva 6 punktu pārtdsvaru - 42:36. Pēdējie divi brauycieni beidzās neizšķirti (no mūsējiem uzvarēja Lahti) un mača galarezultāts - 48:42 "Lokomotīves" labā.

"Loko" labā visvairāk punktu - 11 - atveda Ljungs, 9 punkti - Lahti, 8 - Tarasenko, 7 - Puodžukam, 5 - Mihailovam, pa 4 - Kostigovam un Trofimovam. Tieši visas komandas darbs arī deva uzvaru.

Jau šo svētdien abas komandas tiksies Daugavpilī un "Loko" ir labas izredzes paņemt trīs punktus (tos dos uzvara ar jebkādu starpību).

Pašreiz Nice līgā līderi ar 25 punktiem 11 mačos ir Ļubļinas spīdvejisti, 14 punktu 11 mačos ir Ribņikas ROW, 13 punkti 9 mačos - "Loko", 12 punkti 9 mačos - Gņezno komandai, 8 punkti 10 mačos - Gdaņskai, 4 punkti 8 mačos - Pilai, 3 punkti 7 mačos Lodzai un 2 punkti 9 mačos Krakovai.

Junioru pasaules čempionāta otrajā finālposmā Lešno pārliecinoši uzvarēja pašreizējais titula īpašnieks polis Maksims Drabiks - 21 punkts no 21 iespējamā. Otrais bija cits polis Bartošs Smektala, bet trešai - jaunais britu talants Deniels Bjūvlijs. Dāvis Kurmis piecos braucienos atveda tikai vienu punktu.

Kopvērtējumā Drabiks par 6 punktiem apsteidz Smektalu un par 11 punktiem britu Robertu Lambertu, kurš šoreiz bija tikai piektais.