Peteram Ljungam pietrūka palīgu

Peteram Ljungam pietrūka palīgu

Polijas Nice spīdveja līgas pirmajā pusfinālmačā Daugavpils "Lokomotīve" savā mototrekā ar 43:47 zaudēja regulārā čempionāta uzvarētājai Ļubļinas "Speed Car Motor" komandai. Atbildes mača Ļubļinā - 8. septembrī.

"Lokomotīve" tikai vienreiz visā mačā bija vadībā, kad 4. braucienā Peters Ljungs un Artjoms Trofimovs atveda 5:1 pret 2011. gada pasaules vicečempionu zviedru Andreasu Junsonu - 13:11. Gan komandai kopumā, gan atsevišķiem tās braucējiem pietrūka stabilitātes - teicami aizvadīti braucieni mijās ar neveiksmīgiem. Savukārt Ljungam pietrūka palīgu - zviedrs viens pats atveda 16 no komandas 43 punktiem. Viesi bija spēcīgāki tieši kā komanda kopumā (diviem - pa 10 punktiem, diviem - pa 9, vienam - 8 punkti).

Lai kā ritētu mačs, daugavpilieši nepadevās. Trīs braucienus pirms beigām viesi panāca 6 punktu pārsvaru (39:33) un likās, ka viss beidzies, taču jau nākamajā braucienā Timo Lahti un Ljungs uzvarēja ar 5:1 un pirms diviem pēdējiem braucieniem - vairs tikai 38:40. Diemžēl priekšpēdējā braucienā - 1:5 un visas cerības vējā... Pēdējā braucienā Ljungs ar Lahti uzvarēja ar 4:2, taču atgūt it kā tikai četru punktu deficītu Ļubļinā būs ļoti grūti. Tiesa, tas nav arī neiespējami.

Bez Ljunga "Loko" rindās 9 punktus atveda Lahti, savu darbu vairāk vai mazāk padarīja juniori - Oļegam Mihailovam trijos braucienos 5, bet Trofimovam 3 punkti, taču tikai 6 punkti šoreiz Ķastam Puodžukam, tikai 2 - Vadimam Tarasenko (aizvadīja tikai trīs braucienus, bet tad viņu mainīja) un 2 punkti arī Jevgeņijam Kostigovam.