Mihailovam - punkts līdz goda pjedestālam, Ļebedevs - aiz desmitnieka

Mihailovam - punkts līdz goda pjedestālam, Ļebedevs - aiz desmitnieka

Pagājušā gada Latvijas junioru čempions spīdvejā Oļegs Mihailovs tikai par vienu punktu atpalika no trešās vietas Eiropas U21 junioru čempionāta finālā, bet Andžejs Ļebedevs ieņēma tikai 15. vietu vietu Eiropas čempionāta pēdējā finālposmā.

Štrālzundes mototrekā Vācijā, kur risinājās Eiropas U21 junioru čempionāta fināls spīdvejā, sacensības divas reizes tika pārtrauktas lietus dēļ, bet vēl vienu reizi smaga kritiena dēļ (par laimi - bez smagām sekām). Oļegs Mihailovs uzvarēja savos pirmajos divos braucienos, tad divreiz pēc kārtas bija otrais un ar 10 punktiem pirms pēdējās braucienu sērijas bija starp pretendentiem uz medaļu. Piektajā braucienā - trešais aiz dāņiem Frederika Jakobsena un Andreasa Līagera. Ar 11 punktiem Oļegs ieņēma 5. vietu, kas ir trešais augstākais Latvijas spīdvejistu rezultāts Eiropas U21 junioru čempionātā.

Titulu ar 14 punktiem ieguva polis Dominiks Kubera un poļiem tas ir pirmais tituls šajā čempionātā kopš 2012. gada. Sudraba medaļu ar 12 punktiem ieguva arī polis - Viktors Lamparts, bet trešais ar 12 punktiem - dānis Frederiks Jakobsens.

Eiropas čempionāta pēdējā 4. finālposmā Hožuvā (Polija) noskaidrojās jaunais titula īpašnieks. Pagājušā gada čempions Andžejs Ļebedevs savas pilnvaras bija nolicis jau pirms pēdējā finālposma, bet Hožuvā viņš ieguva tikai 3 punktus (viena izstāšanās) un pirmajā desmitniekā netika. Nākamsezon atkal būs jācīnās par iekļūšanu finālposmos.

Par Eiropas čempionu kļuva dānis Leons Madsens, kurš bija līderis pirms pēdējā posma un kurš titulu sev nodrošināja jau pirms pēdējās braucienu sērijas - četras uzvaras četros braucienos un 12 punktu, kamēr tuvākais sekotājs polis Jaroslavs Hampels pirmajos četros braucienos ieguva tikai 8 punktus. Madsenam tas ir lielākais panākums viņa karjerā. Sudraba medaļa - Hampelam, bet bronzas medaļu ieguva brits Roberts Lamberts. Finālbraucienā par pēdējā finālposma uzvarētāju kļuva Madsens, otrais - Antonio Lindbeks (zviedrija), trešais - polis Kacpers Vorina.