Latvijas spīdveja līderis Ļebedevs atgriežas Daugavpils "Lokomotīvē"

Latvijas spīdveja līderis Ļebedevs atgriežas Daugavpils

Pagājušā gada Eiropas čempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs atgriežas mājās - 2019. gada sezonā Andžejs atkal brauks Polijas Nice līgas čempionātā Daugavpils "Lokomotīves" sastāvā.

Uzvarēdams otro gadu pēc kārtas ar Daugavpils komandu Nice līgā un kļūdams par labāko Nice līgas braucēju 2016. gada sezonā, Andžejs Ļebedevs tika uzaicināts uz vienu no spēcīgākajām Polijas Ekstralīgas klubiem Vroclavas "Sparta Betard", ar kuru savā līdz šim labākajā sezonā kļuva par Polijas vicečempionu. 2017. gadā Andžejam arī Zviedrijas čempiona tituls Eskilstūnas "Smederna" rindās (šajā komandā viņš brauks arī nākamgad), kā arī Eiropas čempiona tituls.

Šā gada sezona Ļebedevam nebija tik sekmīga. Pēc neveiksmīga tās sākuma Vroclavas komanda aizdeva viņu Nice līgas klubam Ribņikas ROW, kurā Andžejs kļuva par vienu no līderiem un iekļuva ar to Nice līgas finālā. Ļebedevam bija līgums ar Vroclavas komandu arī uz 2019. gada sezonu, taču "Sparta Betard" vadība deva "zaļo gaismu" Ļebedeva pārejai uz dzimto komandu. Vēl pirms tikšanās ar Vroclavas kluba vadību Andžejs nepieļāva iespēju palikt ROW rindās vai kādā citā Nice līgas komandā. "Nevaru iedomāties sevi braucam kādas citas komandas sastāvā Daugavpils mototrekā pret "Lokomotīvi"", teica Andžejs un jau toreiz varēja nojaust, ka varianti ir tikai divi - Vroclava (vai kāds cirs Ekstralīgas kluvs) vai atgriešanās "Lokomotīvē".

Piepildījās otrais variants, par ko "Loko" līdzjutēji ir ļoti priecīgi. Komandas sastāvs jaunajā sezonā solās būt ne vājāks kā aizvadītajā, jo paliek soms Timo Lahti, paliek Vadims Tarasenko no Krievijas, pagarināja līgumu arī Ķasts Puodžuks, paliek komandā šā gada Latvijas čempions Jevgeņijs Kostigovs, kā arī paliek visi pašreiz spēcīgākie pašmāju juniori - Oļegs Mihailovs, Artjoms Trofimovs, Dāvis Kurmis, Ernests Matjušonoks, Elvis Avgucevičs un Daniils Kolodinskis. Un tas noteikti vēl nav viss...