Matjušonojs un Ansviesulis trešie Nice Cup posmā Tarnuvā

Matjušonojs un Ansviesulis trešie Nice Cup posmā Tarnuvā

Latvijas jauno spīdvejistu pāris Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis ieņēma 3. vietu NICE Cup sacensību pirmajā posmā Tarnuvas mototrekā Polijā. Jau rīt Daugavpilī risināsies Baltijas spīdveja līgas pirmais posms, kurā redzēsim jaunos talantus no Latvijas, Somijas, Igaunijas un Krievijas.

NICE Cup sacensības ir interesantas ar to, ka tajās piedalās jaunie motobraucēji, no kuriem lielākā daļa vēl netiek lielo komandu sastāvos un ir vistuvākā rezerve, kā arī ar to, ka visi brauc ar JAWA standarta dzinējiem, kuri pirms sacensībām tiek izlozēti.

Daugavpils "Lokomotīves" pārstāvis krāslavietis Ernests Matjušonovs uzvarēja trijos braucienos, vienreiz piedzīvoja kritienu un vienreiz bija trešais, savukārt Rīgas IK "Auseklis" motobraucējs Ričards Ansviesulis atveda 5 punktus ar 15 punktiem mūsu jaunie motobraucēji ierindojās 3. vietā. Mūsējie sāka ar neizšķirtu 3:3 pret dāņiem, tad ar 2:4 zaudēja poļiem un ar 1:5 - krieviem, bet ar 4:2 pārspēja Ukrainu un ar 5:1 - Vāciju.

Uzvarēja Krievijas pāris - 23 punkti, otrajā vietā poļi - 20 punkti. Papildbraucienā par Vladislava Pietžaka piemiņas balvu uzvarēja Vjačeslavs Monahovs no Krievijas, bet Matjušonoks bija ceturtais.

Rīt Daugavpilī jau plkst. 11 sāksies Baltijas spīdveja līgas pirmā posma sacensības. "Loko" tuvāko rezervi "Jaunības" sastāvā pārstāvēs Elvis Avgucevičs, Ernests Matjušonoks un Daniils Kolodinskis, Rīgas IK "Auseklis" pāris būs Ričards Ansviesulis un Rūdolfs Sproģis, bet vēl viens Rīgas komandas braucējs Kristers Lumanis pārstāvēs igauņu komandu "J&U Speedway". Sīvākie mūsējo konkurenti būs somi - brāļi Anti un Nīlo Vuolasi no "HjMK KOJOTIT" un Niklass Sēirijē un Tonijs Hīrilēinens no "VRT ANKKURIT". Sanktpēterburgas komandā "Ņeva" labs braucējs ir Ruslans Biktimirovs, bet pārējie divi mazāk zināmi.

BSL sacensībās šosezon paredzēti pieci posmi un otrais no tiem būs Rīgā Biķernieku mototrekā 13. jūlijā. Būs arī individuālās sacensības un sacensības 250 kub.cm klasē.