Andžejam Ļebedevam 9 punkti un uzvara Zviedrijā, juniori - atkal trijniekā Polijā

Andžejam Ļebedevam 9 punkti un uzvara Zviedrijā, juniori - atkal trijniekā Polijā

Labu maču Zviedrijas spīdveja Elitserien čempionātā aizvadīja Andžejs Ļebedevs, savukārt Daugavpils "Lokomotīves" juniori atkal bija trijniekā Polijas junioru komandu čempionāta kārtējā posmā.

Elitserien čempione Eskilstūnas "Smederna" savā mototrekā tikās ar "Rospiggarna Hallstavik" komandu un sīvā cīņā uzvarēja to ar 48:42. Tieši Andžejs Ļebedevs sāka maču ar uzvaru pirmajā braucienā, taču nesekmīgs tas bija Fredrikam Lindgrenam un - tikai 3:3. Ļebedevs sekmīgi aizvadīja arī ļoti svarīgus trīs nākamos savus braucienus. Vispirms pārī ar Pontusu Aspgrenu tika atvesta 5:1 uzvara (Andžejs finišēja otrais) 5. braucienā un mājiniekiem izdevās atgūt vadību - 17:13, bet tad pārī ar Lindgrenu tika gūta 4:2 uzvara (Andžejs trešais) 7. braucienā un mājinieki palielināja savu pārsvaru - 24:18. Ļoti atbildīgs Andžejam un dānim Mihaelam Jepsenam Jensenam bija 12. brauciens, pirms kura mājinieku pārsvars bija tikai 6 punkti un kurā viņiem pretī stājās abi pašreiz labākie Austrālijas spīdvejisti - pasaules eksčempions Džisons Doils un junioru pasaules čempions Makss Friks. Viesi cerēja, ka Austrālijas pāris kaut par diviem punktiem samazinās deficītu, taču neizdevās. Andžejs startēja no 2. celiņa un stājās tieši starp abiem austrāliešiem, izdevās labs starts, sekoja teicams brauciens un uzvara - 3:3 (Jepsens Jensens ceturtais) un 6 punktu pārsvars saglabājās. Tikai pēdējā 15. braucienā Andžejs palika bez punktiem, taču tad mača liktenis jau bija izšķirts - 2:4 zaudējums pārī ar poli Pžemislavu Pavļicki.

Ar 9 punktiem Ļebedevs bija trešais rezultatīvākais "Smederna" komandas rindās aiz Pavļicka (11) un Lindgrena (10). Pēc šīs uzvaras "Smederna" paliek 7. vietā turnīra tabulā, taču no pirmā četrinieka to šķir tikai divi punkti.

"Loko" junioru trio - Artjoms Trofimovs, Ernests Matjušonoks un Elvis Avgucevičs - otro dienu pēc kārtas iekļuva pirmajā trijniekā Polijas junioru komandu čempionāta posmā. Šoreiz D grupas komandas sacentās Čentstohovā un ar 26 punktiem pirmie bija mājinieki. 23 punkti Ļubļinas trio, bet daugavpiliešiem - 21 punkts. Šoreiz visvairāk punktu no mūsu trio atveda Matjušonoks - 9, Avgucevičam - 7, bet Trofimovam - šoreiz tikai 5 punkti.