Lokomotīve pret saniknoto Zdunek Wybrzeze

Lokomotīve pret saniknoto Zdunek Wybrzeze

Sestdien plkst. 15 Daugavpils „Lokomotīves” mototrekā tiks dots starts šīs sezonas pirmajam mačam Polijas eWinner 1.līgas spīdveja čempionātā – „Lokomotīve” uzņems Gdaņskas komandu „Zdunek Wybrzeze”. Abas komandas savus pirmos mačus zaudēja un abas cer uz pirmo uzvaru.

Ja daugavpilieši savā pirmajā mačā zaudēja Lodzā gandrīz bez ierunām - 33:57, tad Gdaņskas komanda četrus braucienus pirms mača beigām savā mototrekā pret Tarnuvas „Unia” bija vadībā ar 37:29, bet tomēr zaudēja – 44:46. „Zdunek Wybrzeze” mačā pret vienu no galvenajiem pretendentiem uz iekļūšanu (atgriešanos) Ekstralīgā apliecināja, ka šosezon tā ir krietni spēcīgāka komanda nekā iepriekš un arī ir viena no eWinner 1.līgas favorītēm. Turklāt vēl saniknota par sāpīgo zaudējumu. Iepriekšējos četros gados „Lokomotīve” savā mototrekā Gdaņskas komandu ir uzvarējusi trīs reizes (pērn – 51:38).

Daugavpiliešu treneris Nikolajs Kokins komandas sastāvu nav mainījis, jo nav jau arī iemesla to darīt – pirmkārt, aizvadīts tikai viens mačs un, otrkārt, nav ar ko īsti nevienu nomainīt. Vienīgi komandas debitants Francis Gusts šoreiz pieteikts ar 14.numuru jeb kā pirmais komandas juniors. Skaidrs, ka rezervē būs divi citi Oļegs Mihailovs un Daniils Kolodinskis, kas ļaus nepieciešamības gadījumā vairāk variēt ar sastāvu un nebūs, piemēram, nekāds pārsteigums, ja junioru braucienā pie starta lentām stāsies tieši Mihailovs un Kolodinskis. Turklāt Mihailovs nepieciešamības gadījumā var aizstāt arī jebkuru citu. Citu pārmaiņu nav – Ķasts Puodžuks, Linuss Sundstrēms, Pontuss Aspgrens, Jevgeņijs Kostigovs un Andrejs Kudrjašovs.

Gdaņskas komandas treneris Miroslavs Berlinskis (savulaik 16 sezonas brauca Gdaņskas komandā, divreiz bija ar to Polijas vicečempions un ir rezultatīvākais braucējs komandas vēsturē) droši vien arī sastāvā neko nemainīs. Pagaidām ir zināmi seši no astoņiem viesu braucējiem un visi viņi ir vērā ņemami konkurenti (par spīti tam, ka daži nesekmīgi aizvadīja maču ar Tarnuvas komandu). Dānis Peters Kildemands ir skaļākais vārds netikai Gdaņskas komandā, bet arī viens no skaļākajiem visā līgā - divas reizes ir uzvarējis GP posmos, 5 reizes ir bijis uz pjedestāla un 7 reizes – finālā, ar Dānijas izlasi viņš vienreiz uzvarēja un vienreiz bija otrais Pasaules kausa izcīņā.

Kildemanda tautietis Rasmuss Jensens Polijā startē pirmo sezonu, taču savulaik viņš bija viens no labākajiem dāņu junioriem (trešais 2012..gada junioru čempionātā), bet Dānijas spīdveja skolas līmenis visiem šā sporta aprindās ir labi zināms. Zviedrs Jakobs Torsels pērn negaidīti kļuva par Zviedrijas čempionu. Kacpers Gomuļskis savulaik junioru pasaules čempionātos bija gan otrais, gan trešais. Kristians Piščeks pirms četriem gadiem bija ceturtais Polijas pieaugušo čempionātā un tajā pašā gadā ar Polijas izlasi ieguva Pasaules kausu. Juniors Karols Župiņskis pirms trim gadiem bija pasaules vicečempions spīdvejā 250 kub.cm klasē, bet pirmajā mačā ar Tarnuvas komandu spēja atvest 9 punktus.

Šaubos, ka Berlinskis kaut ko mainīs starp ārzemniekiem, tā ka diezin vai redzēsim dāni Mikelu Behu (savulaik bija Dānijas junioru čempions, bet ar izlasi uzvarēja junioru komandu pasaules čempionātā). Otrs juniors pirmajā mačā bija no Ekstralīgas kluba Gožuvas „Stal” aizdotais Alans Ščotka, kurš palika bez punktiem. Iespējams, ka viņu aizstās Pjotrs Grišpiņskis, kurš pārnāca no Pilas komandas. Vēl viens pieaugušais droši vien būs Roberts Hmeļs, kurš atnāca no Ekstralīgas kluba Ribņikas ROW (vēl nesen kopā ar Kacperu Vorinu veidoja vienu no spēcīgākajiem junioru pāriem 1.līgā).

Lielākā daļa Gdaņskas komandas spīdvejistu ne reizi vien ir braukuši Daugavpils mototrekā un sekmes ir bijušas dažādas. Lai kāds būtu braucēja CV – visu izšķirs sniegums motoceliņā konkrētā laikā un vietā. „Loko” kopš nedēļas vidus pilnā sastāvā gatavojas mačam un darīs visu, lai iepriecinātu līdzjutēju ierobežoto skaitu (tribīnēs drīkst būt tikai 1000 skatītāju) ar uzvaru.