Aspgrenam “bronza” Zviedrijā, Ansviesulim – Nice kausa posmā

Aspgrenam “bronza” Zviedrijā, Ansviesulim – Nice kausa posmā

Daugavpils “Lokomotīves” spīdvejists Pontuss Aspgrens pirmo reizi karjerā kāpa uz pjedestāla Zviedrijas čempionātā – Molillas mototrekā viņš ieguva bronzas medaļu. Savukārt Rīgas IK “Auseklis” audzēknis Ričards Ansviesulis ieņēma trešo vietu junioru sacensībās Polijā – Nice kausa izcīņas 2. posmā Bidgoščā.

Pontuss Aspgrens spīdveja pasauli pārsteidza pagājušajā sezonā, kad 2020. gada “Grand Prix” pretendentu pusfinālā uzvarēja, bet finālā ieņēma 6. vietu. Tagad viņš pirmo reizi karjerā ieguva medaļu Zviedrijas čempionātā (jāpiebilst gan, ka nepiedalījās Fredriks Lindgrens, Antiono Lindbeks un Peters Ljungs). Pirmos trīs braucienus Aspgrens uzvarēja, bet tad divreiz bija otrais un ar 13 punktiem uzreiz iekļuva finālā – tajā uzreiz tika pirmie trīs (vēl arī titula īpašnieks Jakobs Torsels un Matiass Tērnbloms – attiecīgi 14 un 13 punktu). Papildbraucienā starp 4. līdz 7. vietas ieguvējiem pamatsacensībās par vienīgo ceļazīmi uz finālu uzvarēja Olivers Berntzons.

Finālā pārāks bija Torsels, otrais – Berntzons (atkārtoja savu 2018. gada panākumu) un trešais – Aspgrens. Torsels uzvarēja otro gadu pēc kārtas, kas nevienam nebija izdevies kopš 2011. gada, kad trešo titulu pēc kārtas ieguva Andreass Junsons.

Sliktāk veicās citam “Loko” leģionāram Linusam Sudstrēmam – viena uzvara braucienā, trīs trešās un viena ceturtā vieta deva 6 punktus, kas ļāva ieņemt tikai 9. vietu.

Ričards Ansviesulis un “Lokomotīves” juniors Ernests Matjušonoks piedalījās Nice kausa izcīņas otrajā posmā Bidgoščas mototrekā. Pēc neveiksmes pirmajā braucienā – motocikla defekts jau startā – Ansviesulis uzvarēja trijos braucienos pēc kārtas, iekļuva finālā un finišēja trešais. Matjušonoks sakrāja 5 punktus un finālā netika.

Viens no “Loko” līderiem, pēdējo triju gadu Krievijas čempions Andrejs Kudrjašovs divas dienas pēc kārtas piedalījās Eiropas čempionāta 3. un 4. posmā – Ribņikā viņam izdevās iegūt tikai 3 punktus, bet Gņezno veicās labāk – 5 punkti.

Ribņikā uzvarēja dānis Leons Madsens, bet Gņezno viņš nemaz netika finālā un zaudēja pirmo vietu kopvērtējumā. Gņezno pirmais bija brits Roberts Lamberts, kurš pirms pēdējā posma 29. jūlijā Toruņā apsteidz Madsenu par diviem punktiem – attiecīgi 53 un 51 punkts. Trešais ar 44 punktiem ir mums labi zināmais Grigorijs Laguta (Krievija), no kura par 6 punktiem atpaliek dānis Mikels Mihelsens, bet par 7 punktiem polis Bartošs Smektala un dānis Niki Pedersens.

Teicami Gņezno (tieši šīs pilsētas klubu “Start” viņš šogad pārstāv) brauca bijušais “Loko” leģionārs soms Timo Lahti – viņš ne tikai pirmo reizi karjerā iekļuva Eiropas čempionāta posma finālā, bet arī kāpa uz pjedestāla – finālā Lahti piekāpās tikai Lambertam, bet apsteidza gan Lagutu, gan poli Kžištofu Kaspžaku un kopvērtējumā pakāpās uz 7. vietu. Savainojuma dēļ Eiropas čempionātā diemžēl nevar piedalīties Andžejs Ļebedevs.