Tomas H. Jonasson atbild uz mūsu jautājumiem (video)

Tomas H. Jonasson atbild uz mūsu jautājumiem (video)

Sveiki! Šodien man daži jautājumi no Lokomotīves un esmu gatavs atbildēt uz tiem, aiziet!

- Tā ir tava atgriešanās. Kādas atmiņas tev palika par Lokomotīvi?
- Atmiņas? Labas, īpaši par treku, neskatoties uz to, ka tas ir garš un grūts. Pēdējā reize, atceros, bija grūti, bet palika tikai tas labākais atmiņā par Lokomotīvi.

- Kāpēc tu izvēlējies tieši mūsu klubu? Vai bija kādi piedāvājumi no citiem Polijas klubiem?
- Īstenībā nevaru atcerēties, darījums ar Lokomotīvi bija ātrs un, iespējams, citiem klubiem nebija pat iespējas izvirzīt savus piedāvājumus.

- Kā tu gatavojies šai sezonai? Te ir trīs jautājumi vienā. Kā tu gatavojies fiziski, kas tev taisa dzinējus un vai esi pilnībā koncentrējies spīdvejam vai ziemas laikā nodarbojies ar kaut ko citu?
- Ziemas laikā man ir cits darbs, bet uz doto brīdi esmu pilnīgi koncentrējies spīdvejam un longtrekam. Man ir pāris cilvēki, kas sagatavo dzinējus. Sevi es sagatavoju sezonai, apvienojot fizisko un psiholoģisko sagatavošanu, izmantojot dažādus treningus. Pateicoties Sagari sporta menedžmentam izveidoju jaunu komandu.

- Pastāsti nedaudz par tavu komandu, kas palīdzēs tev sacīkšu laikā?
- Sacīkšu laikā ar mani būs Andrejs Koroļovs galvenā mehāniķa lomā, ar viņu kopā strādās vēl pāris puiši. Vēl ir komanda priekš Grand-Prix longtrekā, kura arī sastāv no dažiem puišiem. Vispār mēs esam kādi seši cilvēki, tas nav daudz un tas ir labi.

- Treneris Nikolajs Kokins dažādās intervijā minēja, ka plānojam ātri atgriezties pirmajā līgā. Vai juties gatavs cīņai par zeltu?
- Es esmu gatavs cīnīties par zeltu, tāpēc jau esmu komandā. Es negribu iet komandā, kurai nav ambīciju, vienīgais, kas ir vajadzīgs – zelts, un esmu patiesi priecīgs, ka Nikolajs tā izsakās.

- Kādu lomu komandā tu varētu ieņemt? Vai uzskati sevi par komandas spēlētāju vai individuālistu?
- Trasē es uz simts procentiem esmu komandas spēlētājs un esmu gatavs palīdzēt komandas biedriem, kuriem tas būs nepieciešams.

- Mums ir ļoti jauna komanda ar lielu vietējo braucēju skaitu. Vai esi gatavs palīdzēt šiem jaunajiem puišiem ne tikai trekā, bet arī ārpus tā?
- Esmu gatavs palīdzēt jebkurā laikā!

- Pāris vārdi par Hansu Andersenu! Vai jūs kādreiz bijāt vienā komandā, kādas ir savstarpējās attiecības?
- Mēs nekad nebijām vienā klubā, cik atceros, bet esam pazīstami. Ļoti ilgi konkurējam spīdvejā un mums ļoti patīk savstarpēji sacensties.

- Tu būsi Piraternas braucējs Zviedrijā. Vai vari sniegt vispārējo ieskatu Zviedrijas spīdvejā, vai tas attīstās vai otrādi, tavuprāt? Kādu efektu atstāj Covid-19?
- Es tiešām nezinu, kā atbildēt uz šo jautājumu, bet gribētu pateikt, ka interese pret spīdveju aug, jo arvien vairāk un vairāk līdzjutēju uzdod man jautājumus par to, kad viņi varēs atnākt un ieraudzīt mūs. Manuprāt, spīdvejs Zviedrijā kļūst arvien interesantāks. Pērn bija patiesi labi, jo bija daudz vietējo braucēju.

- Varbūt tu varētu salīdzināt zviedru Bauhaus-līgu ar otro Polijas līgu? Kur ir sarežģītāk?
- Ja mēs atgriežamies 2020. gadā, tad Zviedrijas Elitsēriju var salīdzināt ar otro līgu.

- Vai karjerā ir bijušas tādas sacīkstes Daugavpilī, kuras īpaši atceries?
- Jā, tas bija Grand-Prix, kad man izdevās apsteigt Maceju Janovski un Niki Pedersenu. Viņi pēc tam stāvēja uz pjedestāla.

- Kādi sasniegumi karjerā ir visvērtīgākie?
- Visas tās sacīkstes, kurās es uzvarēju, kamēr mans tētis bija dzīvs un Grand-Prix posmi.

- Vai varētu pastāstīt par savu jaunu sponsoru Sagari Sports, kā izdevās vienoties?
- Mēs satikāmies, pārrunājām visu. Rezultātā noslēdzām trīs gadu līgumu. Tas ir ļoti svarīgi manas karjeras turpmākai attīstībai.

- Noslēgumā jocīgs jautājums, vai zini kādu vārdu latviski vai krieviski?
- Pāris zinu, bet nedomāju, ka var tos pieminēt!

Es atbildēju uz visiem jūsu jautājumiem. Tagad varu vienkārši pateikt, ka ļoti gaidu, lai atgrieztos komandā un jūsu pilsētā, kur ir laba virtuve un mierīga atmosfēra, kura valda gan pilsētā, gan klubā.