Lokomotīves viceprezidents A. Ziļs: “Es atgriežos, lai sparīgi ķerties pie darba!”

Lokomotīves viceprezidents  A. Ziļs: “Es atgriežos, lai sparīgi ķerties pie darba!”

Nedēļu atpakaļ spīdveja sabiedrību sašūpoja ziņa par to, ka bijušais Lokomotīves viceprezidents  Anatolijs Ziļs stājās savā iepriekšējā amatā klubā. No Daugavpilī vispopulārākā sporta veida  līdzjutējiem uzreiz nāca priecīgu komentāru plūsma: “Viss, tagad mūs sagaida triumfāla atgriešanās Pirmajā līgā”.

Vai līdzjutējiem ir taisnība? Kas mudināja Anatoliju atgriezties komandā? Kādus mērķus viņš izvirza sev un braucējiem? Šie un citi jautājumi tika uzdoti viceprezidentam sarunas laikā.

- Anatolij, kāpēc  Jūs nolēmāt atgriezties? Jūs taču aizgājāt, un šķita, ka uz visiem laikiem?

- Jā, tajā brīdī man arī tā likās. Ja godīgi, tad ļoti apnika pastāvīgi cīnīties ar vējdzirnavām. Pastāvīgas politiskas ķildas, nepatiesas apsūdzības kluba virzienā, sasietas rokas…Tā ir tikai maza daļa no tā, ar ko regulāri saskaras komanda. Tu cīnies, mēģini izdarīt pēc iespējas labāk, bet pēc tam kāds ar vienu rīcību iznīcina visus mūsu centienus. Apnika… Galvenais, ka nebija nekādu iespēju attīstīt projektu, veidot, realizēt savas idejas un plānus. Divus gadus neapmeklēju sacīkstes, jo zināju, ka nevaru palīdzēt puišiem. Dvēsele, protams, sāpēja. Lokomotīve un viss, kas viņu saistīts, ir manās asinīs.

Pārrunas par manu atgriešanos sākās vēl pērn oktobrī. Liekas, ka tagad mēs visi sapratām, kas jādara kluba attīstībai. Un lūk, esmu atgriezies. To ļoti veicināja brīnišķīgs sporta žurnālists un vienkārši burvīgs cilvēks Anatolijs Kreipāns. Bet tagad ir pienācis laiks sparīgi ķerties pie darba un  cītīgi strādāt.

- Ko tas nozīmē? Vai klubu sagaida nopietnas pārmaiņas, tai skaitā personāla ziņā?

- Vairāk strādāsim pie kluba virzīšanas, centīsimies būt tuvāki un saprotamāki līdzjutējiem un pilsētas iedzīvotājiem. Gribas būt mūsdienīgiem.

Par personālu es nelemšu. Viens no manas atgriešanās nosacījumiem bija mūsu saiknes saglabāšana kluba vadībā.

Jā, pēdējā sezona bija izteikti sarežģīta, Lokomotīve nonāca Otrajā līgā, tika pieļautas kļūdas, bet es labi saprotu, ka divatā tādu saimniecību izvilkt ir ļoti grūti. Ticiet man, es pārzinu šo virtuvi no iekšpuses, tāpēc zinu, par ko runāju. Un derētu atcerēties, ka ar šo kluba vadību mēs divas reizes guvām uzvaru Pirmajā līgā.

-Šogad taču vieglāk nebūs?

- Nebūs, protams. Mums ir jāpanāk poļu klubi. Viņiem ir viss, ieskaitot pienācīgu atbalstu. Savi fotogrāfi, grafiskie dizaineri, menedžeri, kluba televīzija, korespondents un citi speciālisti. Tās ir tiešām spēcīgas komandas, kuras sastāv ne tikai no braucējiem, trenera un prezidenta. Un kopā viņi daudz ko panāk.

Lokomotīvei tā visa, diemžēl nav, bet ir jābūt. Tāpēc tagad es uzrunāju mūsu līdzjutējus, es ļoti ceru uz brīvprātīgo palīdzību. Klubam ir nepieciešams spēcīgs impulss, lai nostātos uz sliedēm un uzņemt uzvaras gaitu. Mums ir nepieciešama tādu speciālistu kā grafiskais dizainers, sporta pasākumu vadītājs, intervētājs, kopiraiters, fotogrāfs, kluba TV videooperators, jurists un tulks, palīdzība. Ja jūs jūtat līdzi spīdvejam, ja Lokomotīve ir jūsu dzīves sastāvdaļa un jūs sapņojat būt kopā ar komandu, ar prieku apspriedīsim jūsu piedāvājumus un idejas. Visu informāciju atradīsiet kluba oficiālajā mājaslapā www.lokomotive.lv, kā arī oficiālajā Lokomotīves lapā Facebook.

- Anatolij, komanda ir nokomplektēta. Protams, vēl būs atvērts transfēru logs, lai paņemt vēl kādu braucēju, ja būs to trūkums. Ko Jūs domājat par sastāvu? Cik efektīvs tas ir?

- - Komanda ir gatava cīņai. Leģionāri priekš Otrās līgas ir labi. Hanss Andersens ir ļoti pieredzējis braucējs. Labi pārzina mūsu mototreku, viņam ir solīda pieredze citos Polijas mototrekos, bet pats svarīgākais, viņš joprojām priecājas par iespēju braukt. Pagājušo sestdien jau trenējās Dānijā. Atsūtīja man video un ziņu, kurā es ieraudzīju jaunā puikas emocijas. Tas ir kolosāli!

Tomass Jonassons acīmredzot piedzīvo otro jaunību. To ir pamanījuši visi, kas seko viņam līdzi sociālajos tīklos: nometa kilogramus, atrada nopietnu sponsoru un tiecas kaujā!

Mums ir spēcīgi juniori! Gudri, mūsdienīgi un mērķtiecīgi puiši. Esmu pārliecināts, ka viņi uzlabos sniegumu šogad. U-24 pozīcijā ir Pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs !Novērojot kā Oļegs  strādā un gatavojas sezonai, ticu, ka viņš būs vēl ātrāks. Žeņa Kostigovs jau ne vienu reizi vien rādīja, ka spēj būt vēl labāks!

- Kā ar Ķastu Puodžuku?

- Šo sportistu es gribētu atzīmēt atsevišķi. Ķasts ir lielisks braucējs, es ticu, ka šosezon viņš spēs pārvarēt savas bailes un sāks priecēt mūs. Jau agrāk redzēju, kā viņš prot tikt galā ar problēmām. Mēs ar izgājām cauri dažādām situācijām. Uz doto brīdi es neredzu Lokomotīvi bez viņa. Viņš ir labs ne tikai kā braucējs, viņam piemīt autoritāte jauniešu vidū. Ķastam ir jābūt kapteinim, saitei mūsu komandā. Daudzi līdzjutēji ir pārliecināti, ka Ķastam viss izdosies šosezon.

- Pērn mēs pametām Pirmo līgu, kurā bijām vairākus gadus. Šogad galvenais uzdevums ir atgriezties?

- Tam bija jānotiek agri vai vēlu. Caur to iziet daudzi klubi daudzos sporta veidos. Ziniet, godīgi, es neuzskatu izkrišanu Otrajā līgā par traģēdiju. Ņemot vērā esošus izcenojumus Pirmajā līgā, mums izdotos izveidot konkurētspējīgu komandu šosezon ar mūsu budžetu. Otrajā līgā mums ir jāpārstartējas un jākļūst par profesionālāko un spēcīgāko klubu ar savu filozofiju. Mums taču drīz aprit 60 gadi! Bet tas ir atsevišķs stāsts citai intervijai. Uzdevums sezonai ir cīnīties par uzvaru katrā sacīkstēs, parādīt visiem, ka komandai ir dvēsele, biežāk priecēt  mūsu līdzjutējus.

Vai izdosies atgriezties Pirmajā līgā? Man svarīgāk ir, lai klubā viss strādātu pareizi. Tad  vēlams rezultāts noteikti būs. Ja stingri stāvēsim uz kājām, atgriezīsimies!

- Sezona nav aiz kalniem. Atbilstoši kalendāram pirmās sacīkstes ir jāaizvada Žešuvā 3. vai 4. aprīlī. Kaut gan ir iespējama datumu maiņa. Pirmās mājas sacīkstes tiks aizvadītas 17. vai  18. aprīlī (daudz kas ir atkarīgs no laika apstākļiem) pret Raviču. Ko jūs novēlāt braucējiem un līdzjutējiem pirms sezonas?

- Jau ir zināms, ka sacīkstes Žešuvā tiks pārceltas uz vēlāku laiku. Viņi nepaspēj sagatavoties pēc stadiona rekonstrukcijas. Braucējiem novēlu veiksmi katrās sacīkstēs, degsmi, emocijas, uzvaras, un, protams, lai nebūtu traumu. Bet līdzjutējiem – baudu no skaistās cīņas un savas komandas uzvaras.

- Ļoti ceru uz Lokomotīves līdzjutēju maksimāli iespējamo atbalstu. Uz tikšanos!