Lokomotīve/Jaunība nepadodas un izrauj uzvaru Ostruvā

Lokomotīve/Jaunība nepadodas un izrauj uzvaru Ostruvā

Trešo uzvaru četros pirmajos Polijas junioru spīdveja komandu čempionāta posmos guva Daugavpils "Lokomotīve/Jaunība" - pēc neveiksmīga sākumā mūsu jaunie spīdvejisti Ostruvas mototrekā guva 9 uzvaras pēdējos 12 braucienos, uzvarēja posmā un nostiprinājās vadībā kopvērtējumā savā grupā.

Šoreiz līdz pat beigām par uzvaru posmā spēkojās trīs komandas - bez mūsējiem vēl arī mājinieki no Ostruvas "Arged Malesa" un Gņezno "Budex Start". Mūsējie eksperimentēja ar dzinējiem, turklāt diezgan ilgi atkal neizdevās pielāgoties mototrekam un pēc 8 no 20 braucieniem "Lokomotīve/Jaunība" ar 14 punktiem bija trešā aiz Gņezno (20) un Ostruvas (18) motobraucējiem. No pirmajiem astoņiem braucieniem neizdevās uzvarēt nevienā, toties tad sekoja septiņas uzvaras pēc kārtas (pa divām Francim Gustam, Ernestam Matjušonokam un Ričardam Ansviesulim, viena - Daniilam Kolodinskim) un piecus braucienis pirms beigām Daugavpils komanda jau apsteidza tuvāko sekotāju par 6 punktiem. Šis pārsvars arī tika noturēts - "Lokomotīve/Jaunība" sakrāja 41 punktu, Gņezno un Ostruvas komandām - pa 35 punktiem, bet Lodzas "Orzel" tikai 8 punkti.

Pa 12 punktiem mūsu komandas labā atveda Gusts un Matjušonoks, 10 punktu - Ansviesulim un 7 punkti (viena izstāšanās motocikla defekta dēļ) Kolodinskim. Gusts un Matjušonoks katrs uzvarēja savos trīs pēdējos braucienos.