Francis Gusts: “Man vēl daudz jāmācās”

Francis Gusts: “Man vēl daudz jāmācās”

Ar diviem punktiem Zviedrijas spīdveja Elitserien čempionātā Masarna Avesta komandas sastāvā debitēja 18 gadus vecais Francis Gusts. Viņam tās bija pirmās sacensības karjerā tik spēcīgā spīdveja līgā (otrajā spēcīgākajā aiz Polijas Ekstralīgas).

Pagājušā gada Zviedrijas čempionei "Masarna Avesta" komandai šogad nav tik spēcīgs sastāvs, kāds bija pērn, tāpēc šosezon to neuzskata par pretendenti uz titulu un arī pirms mača viesos ar "Dackarma Malilla" titula īpašnieki nebija favorīti. Galaiznākumā - zaudējums ar 35:55.

Francis Gusts savus divus punktus atveda 5. braucienā, kurā finišērja otrais aiz 2017. gada pasaules čempiona austrālieša Džeisona Doila. Vēl četros braucienos nācās palikt bez punktiem, taču nevienā no tiem Francis nebija neglābjami tālu no trešās vietas. Viesu rindās tikai polis Pjotrs Pavļickis bija starp mača labākajiem punktu guvējiem - viņa rēķinā 16 punktu sešos braucienos.

"Tajā braucienā, kurā biju otrais, uzreiz no starta aizbraucām ar Antonio Lindbeku aiz Doila, centāmies baukt pārī tā, lai mūs neapsteidz otrs mājinieku braucējs un atvedām neizšķirtu 3:3," telefonsarunā pēc sava debijas mača Elitserien čempionātā pastāstīja Francis Gusts. "Man te viss bija neierasts, arī dzinēju kā nākas nesanāca pielāgot nepazīstamajam mototrekam. Ne visai sanāca starti, bet apdzīšanas iespējas šajā mototrekā bija mazas. Tik spēcīgā konkurencē komandu sacensībās laikam vēl nebiju braucis - Doils, Janovskis... Tas arī laikam ietekmēja. Varēju vēl kādā braucienā vai divos atvest punktu, taču man vēl daudz jāmācās, vēl neprotu tik ātri braukt tik spēcīgā konkurencē un nepazīstamā mototrekā."

Mačs starp Andžeja Ļebedeva pārstāvēto Eskilstūnas "Smederna" un "Lejonen Gislaved" vispirms tika pārcelts stundu vēlāk, bet tad tika pārcelts uz pagaidām nezināmu citu datumu - neilgi pirms mača sākuma uznāca stiprs lietus un mototreku neizdevās liecīgi pienācīgi sagatavot.