Mihailovam pirmā uzvara Elitserien, Kauliņam laba debija Nice kausa izcīņā

Mihailovam pirmā uzvara Elitserien, Kauliņam laba debija Nice kausa izcīņā

Pirmo uzvaru Zviedrijas spīdveja Elitserien čempionātā Halstavikas "Rospiggarna" sastāvā guva Oļegs Mihailovs, savukārt Ņikita Kauliņš sekmīgi debitēja Nice kausa izcīņā Polijā.

"Rospiggarna" savā mototrekā uzņēma Kumlas komandu "Indianerna" un pārliecinoši uzvarēja - 56:34. Mājinieku rindās nebija 2017. gada pasaules vicečempiona poļa Patrika Dudeka, bet viesu sastāvā iztrūka dāņa Nīlsa-Kristiana Iversena. Ar viņu piedalīšanos mačs droši vien ritētu citādāk, taču diezin vai citādāks būtu tā galaiznākums - Halstavikas komanda bija acīmredzami pārāka. 8 punktus komandas uzvarā atveda Oļegs Mihailovs.

Piecos no sešiem saviem braucieniem viņš kopā ar pārinieku atveda uzvaru - vispirms 4:2 un tad 5:1 kopā ar vācieti Kaiu Hukenbeku (Oļegs trešais un otrais), tad 5:1 ar Kimu Nilsonu pret 2016. gada pasaules junioru čempionu un pagājušā gada 10. vietas ieguvēju GP seriāla kopvērtējumā austrālieti Maksu Friku (Oļegs otrais), tad vēlreiz 4:2 pārī ar Hukenbeku (Oļegs trešais) un tad 5:1 kopā ar Nilsonu (šajā braucienā Oļegam vajadzēja uzvarēt, jo līdz pat pēdējam līkumam viņš bija pirmais, taču nedaudz kļūdījās). Neizdevās tikai pēdējais brauciens (pirmais līkums) kopā ar bijušo Daugavpils "Lokomotīves" līderi somu Timo Lahti - 3:3. Ne velti Mihailovs jau savlaicīgi bija devies uz Halstaviku, lai aizvadītu treniņu turienes mototrekā - nedaudz nedrošs bija pirmais brauciens, bet nākamie un īpaši uzvarētais pār Friku bija pārliecinoši (arī pēdējā maz trūka, lai Oļegs no pēdējās vietas tomēr būtu finišējis trešais). .

Kvartets Nilsons, Hukenbeks, Lahti un Mihailovs atveda 51 no visiem komandas 56 punktiem.

Nice kausa izcīņas 4. posmā Krosno mototrekā uzvarēja ukrainis Marko Ļevišins, kurš ir pieteikts Polijas 2. līgas čempionātā Daugavpils "Optibet Lokomotīve" rindās, bet laba debija šajās sacensībās izdevās 16 gadus vecajam Ņikitam Kauliņam - divas otrās un viena pirmā vieta deva 7 punktus. Bija iespēja tikt arī finālā, taču - kļūda startā, otrs brīdinājums un diskvalifikācija... Ļoti gribējās un nebija arī neiespējami uzvarēt pēdējā braucienā, taču vēl pietrūka pieredzes. Aleksejs Pilacs (pārstāv Bidgoščas komandu) sakrāja 8, bet Artjoms Juhno - 3 punktus.

Sestdien Daugavpilī risināsies U21 pasaules čempionāta pusfināls, kurā starp pamatdalībniekiem būs trīs Latvijas pārstāvji - Francis Gusts, Daniils Kolodonskis un Ernests Matjušonoks, bet pirmais rezervists - Ričards Ansviesulis. Finālposmos iekļūs pirmo sešu vietu ieguvēji.