Lokomotīve Jaunība izrauj uzvaru Gožuvā

Lokomotīve Jaunība izrauj uzvaru Gožuvā

Polijas junioru spīdveja komandu čempionāta ceturtdaļfināla pirmā posma sacensībās Gožuvas mototrekā pēdējā braucienu sērijā uzvaru izrāva Daugavpils Lokomotīve Jaunība - četri mūsu pašreiz labākie juniori sacensībās ar divu Ekstralīgas klubu un viena 1. līgas kluba junioriem sakrāja 39 punktus un par sešiem punktiem apsteidza tuvākos sekotājus. Trešdien turpat Gožuvā komandas tiksies vēlreiz.

Polijas junioru komandu čempionāta otrajā posmā jeb ceturtdaļfinālā pretinieki būs krietni spēcīgāki (pirmajā posmā "Lokomotīve/Jaunība" savā grupā uzvarēja pārliecinoši) un par to varēja pārliecināties jau pirmajās no astoņām sacensībām. Francim Gustam, Ernestam Matjušonokam, Daniilam Kolodinskim un Ričardam Ansviesulim jāsacenšas vienā grupā ar junioriem no Gožuvas un Vroclavas komandām no Ekstralīgas un ar Bidgoščas komandas junioriem no 1. līgas. Divas labākās komandas no grupas iekļūs pusfinālā. Daugavpils komanda tiek uzskatīta par šā kvarteta favorīti un tas ir likumsakarīgi - mums ir visi trīs šā gada U19 Eiropas čempioni pāriem (Gusts, Matjušonoks un Ansviesulis), visi trīs U21 pasaules čempionāta finālisti (Gusts, Matjušonoks un Kolodinskis) un abi U19 Eiropas individuālā čempionāta finālisti (Matjušonoks un Gusts; pusfināls priekšā vēl ir Ansviesulim un ceram, ka finālā 7. augustā Rīgā būs trīs Latvijas pārstāvji). Favorītiem nenācās viegli apliecināt savu statusu, kas tikai lieku reizi apliecina Polijas spīdveja junioru augsto līmeni.

Tikai 7. braucienā kādam no mūsējiem izdevās pirmo reizi uzvarēt braucienā - to paveica Gusts. Pēc divām braucienu sērijām par trim punktiem atpalikām no Gožuvas komandas. Vēl pēc četriem braucieniem Gožuvas komandas pārsvars bija četri punkti, bet tikai par diviem punktiem no mums atpalika Vroclavas juniori. Vēlreiz uzvarēja tikai Gusts. Pirms pēdējiem četriem braucieniem mājinieku pārsvars bija vairs tikai viens punkts (savos braucienos uzvarēja Gusts un Matjušonoks), bet pēdējā braucienu sērijā mūsējie zaudēja tikai vienu punktu - Kolodinskis savā braucienā finišēja otrais un izvirzīja "Lokomotīvi/Jaunību" vadībā (30 punktu pret Gožuvas un Vroclavas 29 punktiem), bet tad uzvaras guva Matjušonoks, Ansviesulis un Gusts. Vroclavas komanda zaudēja sešus, bet Gožuva - 8 punktus. Bidgoščas junioriem tikai 16 punkti.

14 no 15 iespējamajiem punktiem atveda Gusts. Pirms pāris gadiem Gožuvas "Stal" komanda, kuras rindās brauc pašreizējais pasaules čempions Bartošs Zmaržliks, jau pievērsa Francim Gustam uzmanību, komandas treneru vadībā viņš aizvadīja treniņu Gožuvas mototrekā u nofotografējās ar Zmaržliku, viņam ir ne tikai Gožuvas komandas krekls, bet arī līguma piedāvājums. Tagad Gustam sekos vēl cītīgāk... Ansviesulis atveda 10 punktus, Matjušonokam - 8 un Kolodinskim - 7 punkti.