Kostigovam pievienojas Ļebedevs - divi Latvijas spīdvejisti GP pretendentu finālā

Kostigovam pievienojas Ļebedevs - divi Latvijas spīdvejisti GP pretendentu finālā

Pirmo reizi divi Latvijas spīdvejisti piedalīsies Grand Prix pretendentu finālā. Vispirms ar 3. vietu kvalifikācijas sacensībās Naģhalasā (Ungaŗija) finālā iekļuva Jevgeņijs Kostigovs, bet pēc dažām stundām Goričanā (Horvātija) ar 2. vietu savā kvalifikācijā viņam pievienojās Andžejs Ļebedevs.

Sacensību dienā kļuva zināms, ka nepiedalīsies ilggadējais GP seriālu dalībnieks slovēnis Matejs Žagars - par vienu konkurentu uz trim pirmajām vietām mazāk. Pašreiz labākais Latvijas spīdvejists, viens no Eskilstūnas "Smederna" un Krosno "Cellfast Wilki" komandu līderiem attiecīgi Zviedrijas Elitserien un Polijas eWinner 1. līgā Andžejs Ļebedevs sāka ne visai veiksmīgi - pirmajā braucienā tikai trešais aiz galvenā favorīta poļa Januša Kolodzeja un zviedra Olivera Berntzona. Pārējos četros braucienos Andžejs uzvarēja, sakrāja 13 no 15 iespējamajiem punktiem, ieņēma 2. vietu un iekļuva GP pretendentu finālā.

Pirms pēdējās braucienu sērijas Kolodzejam bija 12 punktu, Ļebedevam un čeham Janam Kvjeham - pa 10, Eiropas čempionam britam Robertam Lambertam - 9 (vienā braucienā piedzīvoja kritienu), Berntzonam - 9 un Romānam Lahbaumam no Krievijas - 8 punkti. Ļebedevs un Kvjehs startēja pamatsacensību pēdējā 20. braucienā un pirms tam jau bija skaidrs, ka abiem der pirmā vai otrā vieta, lai abi tiktu trijniekā - Kolodzejam bija 15 punktu, Lambertam un Berntzonam - pa 11 punktiem un viņi jau bija beiguši sacensības.

Kopā ar Ļebedevu un Kvjehu pēdējā braucienā bija arī Lahbaums, kā arī Ukrainas pārstāvis Aleksandrs Loktajevs. Visi četri vienlīdz labi aizbrauca no starta, taču Ļebedevs bija meistarīgāks pirmajā līkumā, ieguva vadību un noturēja to līdz finišam - 3 punkti, kopā 13 punktu un vieta finālā! Otrais finišēja Loktajevs, trešais - Kvjehs, bet Lahbaums piedzīvoja kritienu.

Līdz ar to Kvjeham, Lambertam un Berntzonam vēl nācās aizvadīt papildbraucienu par 3. vietu un pēdējo ceļazīmi uz finālu - pārāks bija Lamberts, kurš pēdējā aplī apsteidza 20 gadus veco čehu talantu Kvjehu.

Vecākais no "Optibet Lokomotīves" junioriem Daniils Kolodinskis nevienā no braucieniem nepalika bez punktiem (12. braucienā abi ar Andžeju viņi ieņēma pirmās divas vietas), summā sakrāja 6 punktus un ierindojās 10. vietā. Nav slikti un iegūta vērtīga pieredze.

2022. gada GP seriāla pretendentu fināls risināsies 21. augustā Žarnovicas mototrekā Slovākijā. GP seriālā iekļūs tikai trīs labākie.