Kostigovs iekļūst Grand Prix pretendentu finālā

Kostigovs iekļūst Grand Prix pretendentu finālā

2018. gada Latvijas čempionam un 2017. gada 9. vietas ieguvējam pasaules junioru čempionātā Jevgeņijam Kostigovam sestdien, iespējams, bija līdz šim labākās sacensības viņa karjerā - 25 gadus vecais daugavpilietis 2022. gada "Grand Prix" pretendentu kvalifikācijas sacensībās ieguva 12 punktus, ieņēma 3. vietu un iekļuva finālā.

Jevgeņijs jau bija sudraba un bronzas medaļas ieguvējs Eiropas čempionātā pāriem, viņš kopā ar Latvijas junioru izlasi ieguva bronzas medaļu Eiropas čempionātā 2017. gadā (pirmās mūsu junioru izlases medaļas Eiropas čempionātā komandām), bet tomēr sestdienas panākums Naģhalasas mototrekā Ungaŗijā ir līdz šim augstākais Jevgeņija sasniegums - viņš pirmo reizi karjerā spēkosies GP pretendentu finālā.

Sacensības sekmīgi sāka abi mūsu pārstvāji - gan Kostigovs, gan Oļegs Mihailovs savā pirmajā braucienā finišēja otrie un piekāpās tikai favorītiem - attiecīgi polim Pjotram Pžedpeļskim un dānim Patrikam Hansenam. Pēc tam abi mūsējie startēja vienā braucienā - Kostigovs uzvarēja, bet Mihailovs bija trešais. Pēc divām braucienu sērijām līderis ar 6 punktiem bija autrālietis Rohans Tangeits, bet četriem - arī Kotigovam - bija pa 5 punktiem.Jjau savā nākamajā braucienā Kostigovs pieteicās uz vietu pirmajā četriniekā, kas deva vietu GP pretendentu finālā - viņš uzvarēja un turklāt pārspēja vienu no favorītiem Grigoriju Lagutu. Mihailovs savā trešajā braucienā arī uzvarēja, pārspēdams līderi Tangeitu. Pēc trim braucienu sērijām abi mūsējie saglabāja izredzes iekļūt četriniekā - pa 8 punktiem bija Tangeitam, vācietim Martinam Smolinskim un Kostigovam, pa 6 - Pžedpeļskim, Mihailovam un Lagutam.

Ceturtajā braucienu sērijā Oļegs un Jevgeņijs atveda pa punktam (Mihailovs piekāpās Smolinskim un Lagutam, Kostigovs - zviedram Kimam Nilsonam un Tangeitam). Pirms pēdējās braucienu sērijas 11 punkti bija Smolinskim, 10 - Tangeitam, 9 - Kostigovam, pa 8 - Sergejam Logačovam (Krievija), Lagutam un Pžedpeļskim, pa 7 - Mihailovam un francūzim Dmitrijam Berzē.

Mihailovs savā pēdējā braucienā sīvi spēkojās ar konkurentiem, bet tomēr palika bez punktiem. Summā - 7 punkti un 9. vieta, kas pirmajā sezonā pieaugušā statusā nav slikti. Kostigovs savā pēdējā braucienā pārspēja Smolinski, uzvarēja un nodrošināja vietu GP seriāla pretendentu finālā. 12 punkti deva 3. vietu summā. Papildbraucienā par uzvaru Tangeits pieveica Smolinski (abiem bija pa 13 punktiem), bet papildbraucienā par 4. vietu un pēdējo ceļazīmi uz finālu Pžedpeļskis pārspēja Logačovu (abiem bija pa 11 punktiem).