Andžejam Ļebedevam 5 punkti un 10. vieta

Andžejam Ļebedevam 5 punkti un 10. vieta

Andžejs Ļebedevs pirmajā Eiropas čempionāta finālposmā spīdvejā (SEC) Bidgoščas mototrekā Polijā ieguva 5 punktus un ierindojās 10. vietā. Par uzvarētāju kļuva 2018. gada Eiropas čempions un 2019. gada pasaules vicečempions dānis Leons Madsens.

Jau dažus pēdējos gadus Eiropas čempionāts spīdvejā ir sasniedzis ne tikai līmeni, kas ir tuvs GP seriālam, bet arī pulcē tādu dalībnieku sastāvu, ka tajā gandrīz katrs var uzvarēt katru. To apliecināja arī SEC pirmais finālposms Bidgoščā.

Andžejam Ļebedevam slikts bija sacensību sākums - savā pirmajā braucienā viņš labi startēja, taču tehnisku problēmu dēļ nevarēja piedalīties ne tikai cīņā par uzvaru, bet arī kaut vai par trešo vietu un vienu punktu. Nākamajā braucienā daugavpilietis bija līderis, taču vispirms viņu apsteidza pašreizējais titula īpašnieks brits Roberts Lamberts, bet pēdējā līkumā - arī Vadims Tarasenko, kurš šajā posmā piedalās ar "wild card" jeb brīvo ielūgumu kā rīkotāju pārstāvis (šosezon brauc Bidgoščas komandā, bet pērn bija "viesa" lomā Daugavpils komandā un bija mūsu komandas līderis). Trešajā braucienā izdevās uzvarēt un tas atjaunoja cerības iekļūt fināla pretendentu braucienā (pirmie divi pēc 20 braucieniem uzreiz tiek finālā, bet nākamie četri papildbraucienā noskaidro vēl divus finālistus). Tikai viens punkts (trešā vieta) 13. braucienā šīs cerības atkal satrieca... Summā iegūtie 5 punkti pēc pirmā finālposma dod 10. vietu. Priekšā vēl trīs finālposmi (nākamais - 26. jūnijā Gistrovas mototrekā Vācijā) un vēl var krietni uzlabot situāciju. Finālā uzvarēja dānis Leons Madsens, kurš finālā iekļuva caur papildbraucienu, otrais - polis Pjotrs Pavļickis (uzvarēja visos piecos pamatsacensību braucienos un ieguva 15 punktus), trešais - brits Daniels Bjūlijs.

Pēc pirmā posma 15 punkti ir Pavļickim, 14 - dānim Mikelam Mihelsenam (finālā nefinišēja), 13 - Madsenam , bet pa 11 - Bjūlijam, polim Patrikam Dudekam un Tarasenko (nākamajos posmos nestartēs). Ļebedevs ar 5 punktiem ir desmitais.