Lokomotīve/Jaunība piekāpjas, bet paliek līdere

Lokomotīve/Jaunība piekāpjas, bet paliek līdere

Kā jau to varēja paredzēt, tad nākamajos Polijas junioru spīdveja komandu ceturtdaļfināla posmos malā paliks kāds Daugavpils Lokomotīve/Jaunība komandas četriem pamatbraucējiem, lai lielāku pieredzi iegūtu un meistarību pilnveidotu komandas jaunākais dalībnieks Artjoms Juhno. Posmā Vroclavā malā palika Francis Gusts, taču arī bez viņa daugavpilieši uzvarētājiem Vroclavas "Betard Sparta" junioriem zaudēja tikai 3 punktus.

Polijas Ekstralīgas līderes Vroclavas komandas juniori vadībā bija praktiski visu sacensību laiku, daugavpiliešiem vispirms vajadzēja tikt prom no cita Ekstralīgas kluba Gožuvas "Stal" un Bidgoščas "Abramczyk Polonia" junioriem, bet, kad tas izdevās, tad briesmās bija arī vroclavieši. Pēdējā braucienu sērijā mūsējie uzvarēja divos no četriem braucieniem, vēl bija arī viena otrā vieta un pirms pēdējā brauciena Vroclavas komandai bija tikai par vienu punktu vairāk. Ernests Matjušonoks 20. braucienā finišēja trešais, bet Viktors Pžijemskis no Vroclavas bija pirmais... Vroclavas komandai - 37 punkti, mēs ar 34 punktiem šoreiz posmā otrie, bet kopvērtējumā joprojām pārliecinoši pirmie. Trešie ar 26 punktiem Bidgoščas, bet ceturtie ar 23 punktiem - Gožuvas juniori.

Desmit punktus "Lokomotīve/Jaunība" rindās atveda Daniils Kolodinskis, Matjušonokam - 9, Ričardam Ansviesulim - 8 (viens kritiens) un Juhno - 7 punkti.

Jau 16. jūlijā Polijas 2. līgas mačā ar Vitštokas "Wolfe" no Vācijas "Optibet Lokomotīves" sastāvā, iespējams, pirmo reizi redzēsim piecus juniorus - jau ir pieteikti Gusts, Ansviesulis, Matjušonoks un Kolodinskis, bet laikam būs arī Juhno, jo šoreiz nolemts iztikt bez leģionāriem Hansa Andersena un Tomasa Junasona (18. jūlijā mačā ar Žešuvas komandu abi būs). Viesu rindās ir pieteikts ne tikai veterāns, 44 gadus gadus vecais Mirko Volters (aizstās savainojumu guvušo Maksu Dilgeru), bet arī ... nepilnus 19 gadus vecā Selīna Lībmane. Šī vācu meitene jau vairākas sezonas brauc spīdveju un pirmo reizi klātienē varēs redzēt, kā viņa to dara (vairāki vācu un polu juniori viņai jau ir zaudējuši) un kā vispār jaunkundze brauc spīdveju.