Ķasts Puodžuks atgriežas pret Vilkiem?

Ķasts Puodžuks atgriežas pret Vilkiem?

Paredzams, ka piektdien Polijas 2. līgas spīdveja čempionāta mačā pret Vitštokas Wolfe komandu Daugavpils Optibet Lokomotīve rindās pirmo reizi šosezon redzēsim Ķastu Puodžuku. Savukārt Vācijas komandas sastāvā ir pieteikta vienīgā dāma Polijas spīdveja līgās Selīna Lībmane.

Treniņā pirms sezonas Ķasts Puodžuks piedzīvoja kritienu, savainoja roku un uz ilgāku laiku izkrita no komandas sastāva. Šonedēļ viņš pirmo reizi pēc savainojuma aizvadīja treniņus mototrekā - ja pēc pirmā treniņa roka nedaudz sāpēja, tad pēc otrā sajūta jau bija daudz labāka. Skaidrs, ka Ķasts brauca vienatnē nevis aizvadīja pilnvērtīgu treniņu ar startiem, taču piektdien vakarā viņš, iespējams, pirmo reizi šosezon būs "Optibet Lokomotīve" sastāvā.

Tas nepieciešams gan viņam pašam, gan komandai, bet objelktīvi vājāks pretinieks ļauj izmantot iespēju sākt sacensību sezonu, lai jau uz nākamo maču 18. jūlijā pret ievērojami spēcīgāko Žešuvas komandu Puodžuks būtu jau ar kaut nelielu sacensību pieredzi (vai viņš būs sastāvā - tas būs atkarīgs no Ķasta pašsajūtas un no tā, cik pārliecionoši viņš jutīsies celiņā).

"Optibet Lokomotīve" maču pret "Vilkiem" no Vitštokas aizvadīs tikai ar pašmāju braucējiem. Pirmo reizi ar 9. numuru jeb pirmo numuru komandā mačam pieteikts Francis Gusts, kurš iepriekšājā mačā Poznaņā atveda 17 no 18 iespējamajiem punktiem. Vēl iepriekšējā pieteikumā ir Ričards Ansviesulis, Oļegs Mihailovs, Ernests Matjušonoks, Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis. Viena vieta sastāvā vēl ir brīva un to ieņems vai nu Ķasts Puodžuks, vai arī vēl viens juniors un komandas jaunākais dalībnieks Artjoms Juhno. Iespējams, ka Puodžuks aizstāj jau kādu no pieteiktajiem un tiks pieteikts arī Juhno. Redzēsim vakarā - mača sākums plkst. 18.

Vitštokas komandā savainojuma dēļ nebūs viena no tās līderiem Maksa Dilgera, kuru aizstās 44 gadus vecais Marko Volters (savulaik trīskārtējs Vācijas čempions), bet junioru rindās Ērika Bahhubera vietā būs nepilnus 19 gadus vecā Selīna Lībmane. Pārējie viesu rindās ir tie paši, kuri bija abu komandu nesenajā mačā Vitštokā (57:32 daugavpiliešu labā) - Sandro Vasermans, Matics Ivačičs, Freizers Bouss, Marcins Jendžejevskis un Lukass Baumans.