Gusts pirmajā finālposmā izcīna piekto vietu

Gusts pirmajā finālposmā izcīna piekto vietu

Daudzu spīdveja zinātāju prognozes izrādījās pareizas - šā gada Eiropas U19 čempions Francis Gusts bija starp labākajiem arī pasaules U21 junioru čempionāta pirmajā finālposmā Štrālzundes mototrekā Vācijā. Viņš iekļuva pusfinālā un pirmo finālposmu pabeidza 5. vietā, palikdams starp pretendentiem uz medaļām.

Pirmajā braucienā Francis Gusts finišēja trešais aiz poļa Jakuba Miškovjaka un zviedra Aleksandera Voentina, bet tad divreiz uzvarēja un divreiz bija otrais. 11 punkti pamatsacensībās deva vietu pusfinālā, kurā Gusts bija trešais aiz Miškovjaka un vācieša Norika Blēdorna. No trešā celiņa neizdevās starts, bet apdzīšanas iespējas cietajā mototrekā bija visai mazas. Taču tik un tā - piektā vieta jaunākajam motobraucējam starp finālposmu pamatdalīniekiem ir atzīstams sasniegums.

Daniils Kolodinskis ieguva 8 punktus un viņam tikai viena punkta pietrūka, lai tiktu pusfinālā, bet Ernests Matjušonoks ar 5 punktiem ieņēma 12. vietu.

15 no 15 iespējamajiem punktiem pamatsacensībās ieguva Miškovjaks, viņš uzvarēja arī savā pusfinālā, taču finālā pirmais bija dānis Madss Hansens. Otrais - Miškovjaks, bet trešais finišēja vēl viens polis Viktors Lamparts.

Vācietis Blēdorns šajā posmā piedalījās ar brīvo ielūgumu jeb wild card un tas nozīmē, ka nākamajos divos posmos par vienu konkurentu līderu grupā būs mazāk. Otrais finālposms risināsies 25. septembrī Krosno mototrekā Polijā, trešais un pēdējais - 1. oktobrī Pardubices mototrekā Čehijā.

Pēc pirmā posma Hansenam ir 20 punktu, Miškovjakam - 18, Lampartam - 16, Blēdornam - 14, Gustam - 12, Voentinam - 11, Markam Karionam (Krievija) - 10 un šie septiņi motobraucēji (patiesībā - seši, jo Blēdorna nebūs nākamajos finālposmos) ir pretendenti uz medaļām.