Lokomotīve/Jaunība otrā posmā un ceturtā - finišā

Lokomotīve/Jaunība otrā posmā un ceturtā - finišā

Daugavpils Lokomotīve/Jaunība spīdveja komanda ieņēma otro vietu Polijas junioru komandu čempionāta pēdējā finālposmā Čenstohovā, bet kopvērtējumā finišēja ceturtajā vietā. Finālposmu sākumā izlieto beigās gandrīz izdevās sasmelt.

Pēdējā finālposmā Čenstohovas mototrekā vajadzēja noskaidrot gan čempionus, gan bronzas medaļu ieguvējus. Cīņā par titulu starp Ekstralīgas klubu Čenstohovas "Wlokniarz" un Ļubļinas "Motor" junioriem brīnums nenotika, turklāt pēc kritiena 6. braucienā sacensības vairs neturpināja viens no Ļubļinas komandas līderiem Viktors Lamparts. Bez viņa "Motor" komanda palika 4. vietā. Savukārt Ostruvas "Arged Malesa" komandā tajā pašā braucienā kritienu piedzīvoja un sacensības vairs neturpināja Mateušs Duls. Pēdējā braucienu sērijā Ļubļinas komanda vispār vairs necīnījās - viss bija skaidrs.

"Lokomotīve/Jaunība" aizvadīja savu labāko finālposmu, sakrāja 31 punktu (Francis Gusts - 10, Daniils Kolodinskis - 9, Ričards Ansviesulis - 8 un Ernests Matjušonoks - 4) un posmā ieņēma otro vietu aiz mājiniekiem no "Wlokniarz" (38 punkti), taču trešajai vietai kopvērtējumā ar to nepietika - Daugavpils un Ostruvas komandām bija vienāds punktu skaits (pa 7), taču Ostruvas komandai bija vairāk tā saukto "mazo punktu" jeb braucienos gūto punktu.

Jau 25. septembrī Krosno mototrekā Polijā risināsies junioru pasaules čempionāta otrais finālposms. Gusts pēc pirmā finālposma ir 5. vietā, bet Kolodinskis ir devītais. Trešais un pēdējais finālposms - 1. oktobrī Pardubicē (Čehija). Spīdveja sezona vēl nav beigusies, vēl taču priekšā arī Nāciju spīdveja fināls Mančestrā ar Latvijas piedalīšanos, vēl taču Andžejam Ļebedevam Polijas 1. līgas fināls Krisno komandā un izšķirīgie mači Zviedrijas līgā Eskilstūnas komandā.