Latvijas spīdvejisti pēc pirmās dienas - netālu no pjedestāla

Latvijas spīdvejisti pēc pirmās dienas - netālu no pjedestāla

Speedway of Nations fināla pirmajā dienā Mančestras Nacionālajā spīdveja stadionā netrūka aizraujošu braucienu, kritienu un negaidītu pavērsienu, kuros (izņemot kritienus) piedalījās arī Latvijas spīdvejisti.

Poļu sporta portālā sportowefakty.pl sacensību vidū pat parādījās aptauja - vai Latvija iegūs medaļas Nāciju spīdveja finālā? Būsim tuvāk zemei, taču pirmo fināla dienu mūsējie aizvadīja atzīstami un patiešām varēja būt vēl tuvāk pjedestālam.

Pirmajā braucienā ar mājiniekiem Andžejs Ļebedevs un Oļegs Mihailovs piekāpās Robertam Lambertam un Taiam Vofindenam ar 3:6, taču Ļebedevs līdz pēdējiem metriem spēkojās par uzvaru braucienā ar Lambertu, bet trīskārtējo pasaules čempionu Vofindenu atstāja aiz sevis. Nākamais brauciens ar Poliju bija vienīgais, kurā zaudējām ar 2:7 (Mihailova vietā startēja Francis Gusts). Austrālieši braucienā pret Ļebedevu un Mihailovu nolēma Džeisona Doila vietā likt junioru Keinanu Rjū (junioram jāpiedalās vismaz vienā braucienā). Ļebedevs pēdējā aplī apsteidza Maksu Friku un uzvarēja, bet Mihailovs pieveica Rjū - 6:3 Latvijas pāra labā! Lielu neveiksmi piedzīvoja zviedri - 6. braucienā kritienu piedzīvoja gan Pontuss Aspgrens, gan Jakobs Torsels un abi vairs nevarēja sacensības turpināt. Junioru Filipu Hellstrēmu-Bēngsu mūsu pāris apsteidza un uzvarēja ar 7:2. Varējām uzvarēt arī Franciju, taču pēdējā līkumā Dimitrijs Beržē apsteidza Mihailovu un 5:4 vietā iznāca 3:6 (Ļebedevs - otrais). Savā pirmās dienas pēdējā braucienā - 3:6 ar Dāniju (Ļebedevs - otrais).

No favorītiem tikai poļi brauca stabili, bet visi pārējie piedzīvoja neveiksmes (kritiens, piemēram, bija gan Vofindenam, gan Doilam) un pēc pirmās dienas Polijas izlase ir līdere - 40 punktu. Lielbritānijai ir 30 punktu, Dānijai - 29. bet tad ar 24 punktiem seko trīs komandas - Latvija, Francija un Austrālija. Zviedrijai - 16 punktu. Mums 19 punktus atveda Ļebedevs, bet 5 punkti - Mihailovam. Vairāk punktu nekā Ļebedevam bija tikai dānim Leonam Madsenam - 21, bet tik pat pasaules eksčempionam polim Bartošam Zmaržlikam (viņam gan par vienu braucienu mazāk).

Fināla otrajā dienā svētdien gaidāma aizraujoša spēkošanās. Būtiski var ietekmēt tas, vai varēs piedalīties zviedri Aspgrens un Torsels. Mums svētdien būs šāda konkurentu secība: 1. brauciens - ar Zviedriju, 4. brauciens - ar Dāniju, 8. brauciens - ar Austrāliju, 11. brauciens - ar Poliju, 15. brauciens - ar Lielbritāniju un 18. brauciens - ar Franciju.