Lokomotīve komandu papildina Lielbritānijas čempions

Lokomotīve komandu papildina Lielbritānijas čempions

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komandas rindās 2022. gada sezonā brauks šā gada Lielbritānijas čempions Adams Eliss. 25 gadus vecā britu spīdvejista karjerā šā gada panākums ir līdz šim lielākais viņa karjerā.

Vienā no Francijas spīdveja centriem Marmandē dzimušais Adams Eliss arī savu spīdvejista karjeru sāka Francijā, kur piedalījās gan klasiskā spīdveja sacensībās, gan sacensībās garajā trekā jeb hipodromā un zālāja trekā (2011. gadā bija Francijas čempions 250 ccm klasē zālāja trekā).

2016. gadā Eliss bija Lielbritānijas izlases sastāvā, kas Pasaules kausa izcīņā ieguva sudraba medaļas, taču nevienā braucienā nepiedalījās (bija rezervists juniors). Lielbritānijas junioru čempionātos Eliss divreiz bija otrais un vienreiz trešais, viņš pa reizei bija pasaules un Eiropas junioru individuālo čempionātu finālos. Pirms trim gadiem Eliss kļuva par pasaules vicečempionu garajā trekā Lielbritānijas izlases sastāvā un bija viens no komandas līderiem.

Šogad Lielbritānijas čempionāta finālā Mančestras Nacionālajā spīdveja stadionā Eliss pamatsacensībās ar 13 punktiem ieņēma pirmo vietu un uzreiz iekļuva finālā, kur pārspēja vēlāko "Speedway of Nations" uzvarētāju Lielbritānijas izlases sastāvā Denu Bjūliju, Čārlzu Raitu un Krisu Harisu. Šefīldas "Tigers" rindās Eliss šogad uzvarēja Premiership čempionātā un viņam bija piektais lielākais punktu skaits caurmērā vienā braucienā - 2,117.

Elisam ir pieredze arī Polijas spīdveja līgās. 2017. un 2018. gadā viņš Ostruvas komandas rindās 2. līgā atveda caurmērā 1,510 un 1,556 punktus (otrajā sezonā tikai 8 braucieni), 2019. gadā Eliss bija Ekstralīgas klubā no Gožuvas, kura rindās gan aizvadīja tikai piecus braucienus un palika tajos bez punktiem. 2020. gadā 2. līgas čempionātā Žešuvas komandā Eliss caurmērā vienā braucienā atveda 2,000 punktus. Pieredze Polijas spīdveja līgās nav liela un nav izcila, taču tas viss bija vēl pirms Adama Elisa labākās sezonas viņa karjerā. 25 gadi - labs vecums, lai sāktu iekarot jaunas virsotnes un gūt jaunu pieredzi.