Ričards Ansviesulis neuzvarams Terencāno mototrekā

Ričards Ansviesulis neuzvarams Terencāno mototrekā

Deviņi braucieni - deviņas uzvaras. Tāds sniegums Itālijas spīdveja atklātā čempionāta pirmajos divos posmos Terencāno mototrekā bija Daugavpils "Optibet Lokomotīve" 19 gadus vecajam junioram Ričardam Ansviesulim. Viņš ir līderis gan starp junioriem, gan lielajā kopvērtējumā.

Itālijas atklātajā čempionātā spīdvejā jau tradicionāli piedalās ārzemju motobraucēji. :īdzīgi kā Latvijas un vēl dažu valstu čempionātos, lai padarītu augstāku to līmeni un būtu interesantākas sacensības. Bez Ansviesuļa pirmajos divos posmos Terencāno mototrekā vēl piedalījās Vācijas, Slovēnijas un Austrijas spīdveja meistari. Pazīstamākie no viņiem - slovēņi Niks Škorja un Anže Grmeks (slovēņu jaunā cerība), kā arī austrietis Daniels Gapmaijers.

Pirmajā dienā slikto laika apstākļu dēļ notika tikai trīs braucienu sērijas un pa trim uzvarām bija Ansviesuļa un argentīnieša ar Itālijas pasi Nikolasa Kovati rēķinā (savā starpā nesanāca tikties), astoņus punktus ieguva itālis Pako Kastanja. Nākamajā dienā Ričards uzvarēja visos piecos braucienos pamatsacensībās un arī finālā, iegūdams 18 no 18 iespējamajiem punktiem. Otrais un trešais bija Itālijas izlases līderi Kovati un Kastanja, ceturtais - Škorja.

Gan Kovati, gan Kastanja šogad jau piedalījās Argentīnas atklātā čempionāta seriālā, kur kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva Kastanja, abi arī tika uzskatīti par galvenajiem favorītiem, taču abus uzvarēja Ansviesulis. Tas ir labi Polijas 2. līgas čempionāta priekšvakarā - jau 17. aprīlī plkst. 15:00 "Optibet Lokomotīve" savā mototrekā aizvadīs pirmo maču ar Tarnuvas komandu "Unia" un Ansviesulis ar Ernestu Matjušonoku būs Daugavpils komandas pamatsastāva juniori.