Optibet Lokomotīves leģionāru duelis Šefīldā, treneri nosauc sastāvus svētdienas mačam

Optibet Lokomotīves leģionāru duelis Šefīldā, treneri nosauc sastāvus svētdienas mačam

Lielbritānijas spīdveja Premiership līgas kausa izcīņas mačā risinājās divu Daugavpils "Optibet Lokomotīve" leģionāru duelis, savukārt Daugavpils un Ravičas komandu treneri nosauca sastāvus svētdienas mačam Polijas 2. līgas čempionātā.

Austrālieša Nika Morisa pārstāvētā "Wolverhampton Wolves" komanda viesos ar 46:44 pārspēja angļa Adama Elisa pārstāvēto "Sheffield Tigers" komandu, taču finālā iekļuva "Tīģeri". Šefīldas komanda ieņēma pirmo vietu Rietumu grupā - abām komandām ir pa 9 punktiem, bet Šefīldas komandai ir nedaudz labāka (+18 pret +16) tā sauklto "mazo punktu" jeb braucienos gūto punktu starpība. Uzvaru viesiem pēdējā braucienā atnesa tieši Moriss pārī ar savu tautieti Semu Mastersu, uzvarēdami ar 5:1. Taču ar to bija nedaudz par maz. Morisa rēķinā 12 punktu piecos braucienos un viņš bija rezultatīvākais "Wolves" komandā. Eliss sakrāja 5 punktus četros braucienos.

Gan Moriss, gan Eliss svētdien "Optibet Lokomotīve" sastāvā piedalīsies Polijas 2. līgas mačā (sākums plkst. 18) ar Ravičas komandu "Metalika Recycling Kolejarz". Kā jau varēja paredzēt, tad smagu savainojumu guvušo dāni Renē Bahu aizstās Ķasts Puodžuks. Numuru secībā "Loko" sastāvā pieteikti Jevgeņijs Kostigovs, Daniils Kolodinskis, Adams Eliss, Ķasts Puodžuks, Niks Moriss un Ričards Ansviesulis. Otrs juniors būs Ernests Matjušonoks.

Viesu treneris Adams Skurņickis, kurš savulaik brauca Daugavpils komandā un bija viens no tās līderiem, būs spiests iztikt bez Sema Mastersa, kas ir būtisks robs Ravičas komandas rindās. Pieteikti Damjans Druždzs, Damjans Balinskis, slovēnis Maričs Ivačičs, austrālietis Raijens Duglass, Daniels Kačmareks un pagājušā gada Lielbritānijas junioru čempions, kā arī "Speedway of Nations" sacensību uzvarētājs Lielbritānijas izlases sastāvā Toms Brennans. Kurš būs otrs juniors - jautājums atklāts. Ravičas komandā ir pieteikti desmit (!) juniori, starp kuriem trīs ir tā saukto "viesu" statusā. Iespējams, ka atbrauks kāds no viesiem (piemēram, Viktors Pžijemskis no Bidgoščas komandas, kurš nesen Polijas izlases rindās guva 7 punktus mačā ar Pasaules komandu) vai spēcīgākais no pašu junioriem Bartožs Curziteks.

Ja "Loko" rindās būtu Bahs, tad šaubu par uzvaru un diezgan pārliecinošu uzvaru gandrīz nebūtu, bet tagad... Nāksies krietni paspēkoties, kas nozīmē, ka svētdienas vakarā gaida aizraujošs mačs.