Andžejs Ļebedevs - SGP pretendentu finālā

Andžejs Ļebedevs - SGP pretendentu finālā

Andžejs Ļebedevs ieņēma trešo vietu 2023. gada spīdveja Grand Prix (SGP) seriāla pretendentu finālā - kvalifikācijas sacensībās Debrecenas mototrekā Ungārijā viņš ieguva 12 punktus. Oļegam Mihailovam 8 punkti un 9. vieta, kas arī ir labs rezultāts.

Nākamā gada SGP pretendentu sacensībās Debrecenā uz pirmajām četrām vietām, kas deva vietu pretendentu finālā, reāli cerēja vismaz 7-8 spīdvejisti. Starp favorītiem tika minēts arī Andžejs Ļebedevs (šosezon viņš ir SGP seriāla pirmais rezervists), ko daugavpilietis arī apliecināja.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem - 5 punkti un pieveikts viens no tiešajiem konkurentiem dānis Mihaels Jepsens Jensens. Sekoja vēl divas otrās vietas un pirms pēdējās braucienu sērijas Andžeja rēķinā bija 9 punkti. Redzot konkurentu veikumi, bija skaidrs, ka tikai uzvara pēdējā braucienā saglabās izredzes uz vietu pirmajā četriniekā. Nopietnākie konkurenti Ļebedevam 18. braucienā bija vācietis Ēriks Riss, kura rēķinā bija 8 punkti, un Oļegs Mihailovs, kuram gan bija 6 punkti un izredžu uz vietu četriniekā vairs nebija. Andžejs uzvarēja, Mihailovs bija otrais, bet Riss izstājās motocikla defekta dēļ. Vieta četriniekā praktiski jau bija kabatā. Polis Šimons Vožņaks jau bija nodrošinājis vietu četriniekā un priekšpēdējā braucienā finišēja otrais aiz austrālieša Roana Tangeita, kuram arī uzvara neļāva apsteigt Ļebedevu - 11 punktu.

Pēdējā braucienā startēja Jepsens Jensens, kurš uzvaras gadījumā varēja Andžeju panākt, taču ne pabīdīt aiz pirmā četrinieka, savukārt austrālietis Džeks Holders jau bija četriniekā (4 uzvaras pēc kārtas). Holders, kurš pagājušās nedēļas nogalē pirmo reizi karjerā iekļuva SGP posma pusfinālā, uzvarēja un līdz ar to Ļebedevam trešā vieta. Jepsenam Jensenam un Tangeitam nācās veikt papildbraucienu par 4. vietu un tajā pārāks bija Tangeits.

Oļegs Mihailovs sāka ar divām trešajām vietā, tad trīs reizes pēc kārtas bija otrais. Reāli viņš varēja vēl kādu vai divus apsteigt, bet tik un tā 8 punkti šādā konkurencē ir labs sasniegums.

Nākamā gada SGP pretendentu fināls risināsies 20. augustā Glāzgovā ("Glasgow Tigers" komandas mājvietā).