Divatā finālā iekļūt nevar...

Divatā finālā iekļūt nevar...

Ja Andžejs Ļebedevs kārtējo reizi šosezon iepriecināja - 2017. gada Eiropas čempions spīdvejā uzvarēja Krško un iekļuva SEC (Eiropas čempionāts) finālā (tajā tika arī Optibet Lokomotīve leģionārs anglis Adams Eliss), tad Latvijas U23 izlase apbēdināja - otrā vieta Eiropas U23 komandu čempionāta pusfinālā neļāva tikt finālčetriniekā.

Pēc vairākām lietavām Elganes mototreks Norvēģijā bija mīksts un smags. Tāpēc divas reizes tika pārcelts treniņš. Pārliecinoši uzvarēja Zviedrijas komanda - 42 punkti - un var teikt, ka tas bija "zviedru mototreks", jo pie viņiem uz šādiem spīdveja celiņiem sacensības notiek bieži, tā ka zviedru motobraucēji visātrāk un vislabāk pielāgojās sacensību apstākļiem.

Latvijas izlase ar 29 punktiem ieņēma otro vietu, trešie ar 24 punktiem bija vācieši, bet mājinieki norvēģi sakrāja 21 punktu. Varēja paredzēt, ka Latvijas izlases līderi būs Francis Gusts un Oļegs Mihailovs, ka labi vajadzētu braukt Daniilam Kolodinskim un ka savus punktus atvedīs Ernests Matjušonoks. Pēc pirmajām divām braucienu sērijām visas četras komandas bija izvietojušās blīvi, bet tad - zviedri aizbrauca.

Gusts ar 11 punktiem arī bija viens no līderiem, 10 punktus atveda Kolodinskis un līdz ar to varam secināt, ka viņu abu rēķinā 21 punkts no komandas 29 punktiem... Mihailovam - tikai 5 punkti, kas Polijas 1. līgas kluba pārstāvim ir stipri par maz, Matjušonokam - 3 punkti. Zināms, ka viņiem abiem nesokas braukšana tamlīdzīgos mototrekos, taču secināt var tikai vienu - mototreks vienāds bija visiem, atšķīrās tikai prasme tajā braukt. Ar diviem stabiliem punktu guvējiem bija par maz, lai tiktu finālā. Arī tādos mototrekos jāprot braukt.