Spīdvejisti Kostigovs un Mihailovs - Eiropas pāru čempionāta finālā

Spīdvejisti Kostigovs un Mihailovs - Eiropas pāru čempionāta finālā

Latvijas spīdvejisti Jevgeņijs Kostigovs un Oļegs Mihailovs Naģhalāsas mototrekā Ungārijā izcīnīja pirmo vietu Eiropas čempionāta pāru sacensību pusfinālā un iekļuva finālā, kas 27. augustā risināsies Dānijā. Mūsējie summā uzvarēja piecos no sešiem braucieniem, bet vienu pabeidza neizšķirti.

Latvijas spīdvejisti Oļegs Mihailovs un Jevgeņijs Kostigovs sakrāja 25 punktus un izcīnīja pirmo vietu. Otrie ar 23 punktiem bija čehi, trešie ar 18 punktiem - poļi, kuri rikai par vienu punktu apsteidza Ukrainu. Poļu netikšana finālā būtu liels pārsteigums. Trīs pirmās komandas iekļuva finālā.

Pirmajā braucienā Mihailovs un Kostigovs izcīnīja dubultuzvaru pār Slovēniju. Ceturtajā braucienā pret mājiniekiem uzvaru izcīnīja Kostigovs, Mihailovs finišēja otrais, Latvijas duetam uzvarot ar 4:2. Astotajā braucienā Latvijas spīdvejisti svinēja vēl vienu dubultuzvaru pār Somiju (5:1), pirmajam finišējot Kostigovam. 11.braucienā pirmais finišēja Kostigovs, trešais - Mihailovs, ar 4:2 pieveicot Ukrainu. 15.braucienā, kurā pretī stājās Čehija, tika fiksēts neizšķirts 3:3, Mihailovam uzvarot, bet Kostigovam finišējot pēdējā vietā.

Savukārt 18.braucienā Latvijas pāris atgriezās uz uzvaru ceļa, ar 4:2 pieveicot Poliju. Šis brauciens varēja pavisam bēdīgi beigties Mihailovam - polis Kacpers Pludra izraisīja kritienu, kurā pamatīgi cieta Oļega ķivere un viņa paša žoklis. Pludra tika diskvalificēts. Mihailovs atkārtotā braucienā varēja nestartēt, jo vieta trijniekā un finālā mums jau bija nodrošināta, taču viņš izbrauca uz atkārtotu braucienu un atveda vienu punktu, bet Kostigovs uzvarēja. Jevgeņija Kostigova rēķinā 14, bet Oļegam Mihailovam - 11 punktu. Turklāt vēl piektdien vakarā Kostigovs brauca "Optibet Lokomotīve" sastāvā Polijas 2. līgas čempionāta mačā un sekmēja uzvaru pār līderi Opoles komandu, bet tad uzreiz devās uz Ungāriju. Šovakar viņš jau ir ceļā uz Poznaņu, kur "Loko" svētdien aizvadīs kārtējo Polijas 2. līgas maču ar Franča Gusta pārstāvēto komandu. Tāda nereti ir labu spīdvejistu dzīve.

Pērn Eiropas meistarsacīkstēs Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs izcīnīja bronzu. Latvijas spīdvejisti medaļas Eiropas čempionātā pāriem ir ieguvuši trīs gadus pēc kārtas. 2019.gadā tika izcīnītas bronzas medaļas, 2020.gadā - sudraba un 2021.gadā - atkal bronzas medaļas. Vēl 2012.gadā izcīnīta otrā un 2016.gadā lietus dēļ nepabeigtā finālā Rīgā - trešā vieta.