Puodžukam - ceturtais tituls, Ansviesulim - pirmais

Puodžukam - ceturtais tituls, Ansviesulim - pirmais

Ceturto reizi par Latvijas čempionu spīdvejā kļuva Ķasts Puodžuks, bet junioru konkurencē pirmo reizi uzvarēja Ričards Ansviesulis. Par sacensību spraigumu liecina kaut vai tas, gan čempiona, gan trešās vietas ieguvēja noskaidrošanai bija nepieciešams papildus brauciens, bet čempions starp junioriem noskaidrojās tikai viņu savstarpējā braucienā pēdējā braucienu sērijā.

No Latvijas labākajiem spīdvejistiem trūka tikai Andžeja Ļebedeva (jau iepriekš bija vienošanās par piedalīšanos "Zlata Prilba" sacensībās Pardubicē, kur Andžejs vakar iekļuva finālā un tajā finišēja ceturtais starp sešiem motobraucējiem) un Franča Gusta, kurš ārstē savainojumu (viņa pārstāvētā Poznaņas komanda vakar iekļuva Polijas čempionāta 1. līgā). Labu konkurenci mūsējiem radīja zviedrs Ludvigs Lindgrens, poļi Roberts Hmeļs un Tomašs Orvats, žēl, ka savainojuma dēļ no sacensībām izstājās šā gada Somijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Anti Vuolass.

Pēc trim braucienu sērijām līderis ar 8 punktiem bija Ķasts Puodžuks, bet sešiem motobraucējiem bija pa 7 punktiem - Daniilam Kolodinskim, Jevgeņijam Kostigovam, Oļegam Mihailovam, Orvatam, Lindgrenam un Hmeļam, bet 6 punkti bija Ričardam Ansviesulim. Tas solīga tik pat spraigu un tā arī notika.

Puodžuks uzvarēja savā nākamajā braucienā un saglabāja pirmo vietu pirms pēdējā brauciena (11 punkti), Pārsteigumu sagādāja 17 gadus vecais Artjoms Juhno, kurš šosezon otro reizi atgriezies mototrekā pēc savainojuma - viņš 15. braucienā pārspēja Mihailovu un uzvarēja. Puodžuks par čempionu varēja kļūt 18. braucienā, taču piekāpās Kostigovam. 19. braucienā savā starpā tikās visi trīs pretendenti uz titulu junioru konkurencē un tad arī noskaidrojās čempions starp junioriem - uzvarēja un titulu ieguva Ansviesulis, otrais braucienā, Ernests Matjušonoks, trešais - Juhno, bet kopvērtējumā vicečempions ir Juhno, bet trešais Matjušonoks. Ansviesulis ar 10 punktiem ieņēma 6. vietu absolūitajā ieskaitē.

Pa 13 punktiem ieguva Puodžuks un Kostigovs, pa 12 - Kolodinskis un Mihailovs. Papildbraucienā par trešo vietu uzvarēja Kolodinskis, bet papildbraucienā par čempiona titulu - Puodžuks. Ķastam tas ir ceturtais čempiona tituls (2004., 2007., 2015. un 2022. gadā) un 11. medaļa Latvijas čempionātos, kas ir rekords - līdz šim viņam un pašreizējam "Optibet Lokomotīve" trenerim Nikolajam Kokinam bija pa 10 medaļām.