Niks Moriss paliek "Optibert Lokomotīve" rindās

Niks Moriss paliek

Viens no labākajiem Polijas 2. līgas spīdvejistiem austrālietis Niks Moriss arī 2023. gada sezonā pārstāvēs Daugavpils "Optibet Lokomotīve" komandu. Komandai pievienojies arī dānis Sens Jensens, kuram ir tā sauktais "Varšavas līgums". Komandas rindās paliek arī visi pagājušās sezonas pašmāju spīdvejisti.

Niks Moriss aizvadītajā sezonā bija "Loko" līderis, tieši viņu vienmēr lika pēdējā 15. braucienā un viņš tikai divreiz savā mototrekā tajā neuzvarēja. Morisam bija piedāvājumi arī no citiem klubiem, arī no 1. līgas klubiem, tomēr viņš paliek Daugavpils komandā un tas ir liels pluss. Pagājušajā sezonā austrālietis Polijas 2. līgas čempionātā caurmērā vienā braucienā atveda 2,19 punktus un tas bija otrais augstākais rādītājs visā līgā. Labāks tas bija tikai Francim Gustam, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja 2. līgas čempioni Poznaņas komandu.

Pāreju pēdējā dienā tā sauktais "Varšavas līgums" tika parakstīts ar 25 gadus veco dāni Semu Jensenu, kurš pirms desmit gadiem bija FIM trofejas (neoficiālais pasaules čempionāts) ieguvējs 80 kub.cm klasē, 2017. gadā bija Dānijas čempions starp junioriem, bet 2021. gadā bija Dānijas čempions Holstedas "Tīģeru" rindās. "Varšavas līgums" nozīmē to, ka braucējam ar klubu nav konkrētu saistību - proti, viņš ir kā rezerve, ja pēkšņi kāds izkrīt no sastāva, bet viņš var arī slēgt pilnvērtīgu līgumu ar kādu citu klubu nākamajā pāreju posmā (tas būs maijā). Jau iepriekš līgumu ar "Loko" pagarināja dānis Kevins Jūls Pedersens, bet parakstīja brits Stīvs Vorals un viens no labākajiem zviedru junioriem Gustavs Grāns.

Nākamsezon "Optibet Lokomotīve" rindās paliek arī abi šā gada Latvijas čempioni - Ķasts Puodžuks starp pieaugušajiem un Ričards Ansviesulis starp junioriem. "Loko" rindās būs arī Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis, bet junioru virknējumā bez Ansviesuļa un Grāna vēl būs Ernests Matjušonoks un Artjoms Juhno. Pieteikti arī pārējie juniori, kuriem jau ir 16 gadu un kuri jau drīkst startēt starptaitiskās sacensībās, taču viņiem nākamsezon vēl grūti būs kādu izkonkurēt. Gan starp pieaugušajiem, gan starp junioriem būs konkurence par tikšanu sastāvā un tas ir tikai labi.

Nākamsezon arī Polijas 2. līgā ieviests U24 braucēja statuss un 8. numurs jeb vēl viens pilnvērtīgs rezervists, kuram jābūt vecumā līdz 23 gadiem. Šajās pozīcijās būs Pedersens un Kolodinskis, turklāt abi vecuma ziņā var aizņemt gan U24 braucēja, gan U23 astotā braucēja vietu. Atkarībā no situācijas, varēs variēt.