Daugavpilī - mīnus divi. Kārtis dala favorīti.

Daugavpilī - mīnus divi. Kārtis dala favorīti.

Eiropas čempionāta pusfinālā spīdvejā Latvijai kļuva par diviem braucējiem mazāk - sacensībās Daugavpilī pusfināla barjeru neizdevās pārvarēt Jevgeņijam Kostigovam un Daniilam Kolodinskim. Par uzvarētāju kļuva bijušais Daugavpils komandas spīdvejists brazīlietis no Zviedrijas Antonio Lindbeks, kuru pēc sacensībām gaidīja vismaz 50 līdzjutēji - Toninju Daugavpilī joprojām ir labā atmiņā un lielā cieņā.

Kārtis sadala galvenie favorīti - tā var teikt par pusfinālu Daugavpilī. Tikai Zviedrijas čempions Olivers Berntzons šoreiz neattaisnoja favorīta statusu, ieguva tikai 7 punktus un ieņēma 9. vietu. Pirmajā kvartetā, kas iekļuva starp fināla pretendentiem, pārsteigumu nebija - ar 14 no 15 iespējamajiem punktiem uzvarēja Antonio Lindbeks, otrais ar 13 punktiem bija dānis Andreass Līagers, bet pa 12 punktiem ieguva polis Kacpers Vorina un dānis Frederiks Jakobsens (attiecīgi trešā un ceturtā vieta). Vai četriniekā varēja tikt kaut viens Latvijas pārstāvis? Varēja, bet... Netika.

Gan Kostigovs, gan Kolodinskis sāka ar diviem punktiem pirmajos braucienos. Kostigovam sekoja divas trešās vietas un uzvara priekšpēdējā braucienā vairs neko kardināli nevarēja mainīt, bet Kolodinskim pirms pēdējā brauciena bija 8 punkti (vēl trīs otrās vietas) un uzvaras gadījumā pēdējā braucienā viņš saglabātu cerības uz vietu četriniekā, taču tieši pēdējais brauciens Daniilam bija visneveiksmīgākais - neizdevās starts, vairāk nekā trīs apļus viņš turējās trešais (tas neko nedotu), bet tad viņa motocikls kļuva manāmi lēnāks un - ceturtā vieta. Līdz ar to Kostigovam 9 punkti un 6. veta, bet Kolodinskim 8 punkti un 7. vieta. Pirmdien, 1. maijā, Debrecenā startēs Andžejs Ļebedevs un Oļegs Mihailovs, bet Mirekā - Francis Gusts un Ričards Ansviesulis.