Optibet Lokomotīve uzvar Tarnuvā

Optibet Lokomotīve uzvar Tarnuvā

Otro uzvaru šosezon un pirmo uzvaru šosezon viesos Polijas spīdveja 2. līgas čempionātā guva Daugavpils Optibet Lokomotīve - 47:43 pār Tarnuvas komandu Azoty Unia. Atkal komandas līderis bija Niks Moriss un ļoti būtiska loma bija mūsu junioru sekmīgajam sniegumam.

Pirmos divus mačus viesos "Loko" šosezon zaudēja, kā mēdz teikt, bez variantiem, taču Tarnuvā tika gūta uzvara. Ernesta Matjušonoka un Ričarda Ansviesuļa 4:2 uzvara junioru braucienā un Daniila Kolodinska un Nika Morisa uzvara ar 5:1 nākamajā braucienā ļāva daugavpiliešiem iegūt sešu punktu pārsvaru - 12:6. Mājinieki gan tūdaļ pat atbildēja ar savu 5:1 uzvaru, bet arī "Loko" nekavējās ar savu atbildi - vispirms 4:2 uzvaru atveda Kevins Jūls Pedersens un Jevgeņijs Kostigovs, bet 7. braucienā Moriss un Matjušonoks uzvarēja ar 5:1 un "Loko" pārsvars sasniedza 8 punktus - 25:17. Panākt kaut vai neizšķirtu mājiniekiem tā arī neizdevās, kaut gan pēc uzvaras ar 5:1 9. braucienā viņi samazināja rezultāta starpību līdz 26:28. Tūdaļ pat sekona 5:1 uzvara Morisa un Ansviesuļa izpildījumā - 33:27 un atkal sešu punktu pārsvars. To izdevās noturēt līdz pēdējiem diviem braucieniem, bet neizšķirts 3:3 priekšpēdējā braucienā (Kostigovs un Matjušonoks) nodrošināja uzvaru visā mačā. Tarnuvas pāris pēdējā braucienā uzvarēja ar 4:2, taču tas mājiniekiem bija vājš mierinājums - visā mačā 47:43 "Loko" labā. Pēc nesekmīga sezonas sākuma (tāpēc netika uzaicāts uz maču Daugavpilī ar Opoles komandu) "Optibet Lokomotīve" līderis atkal bija austrālietis Niks Moriss - viņa rēķinā 13 punktu, turklāt viņš spēja apsteigt mājiniekus arī pēc zaudēta starta. Ļoti būtisks bija mūsu junioru sekmīgais sniegums, kas lielā mērā izšķīra mača iznākumu par labu daugavpiliešiem - Matjušonoka rēķinā 8, bet Ansviesulim 6 punkti. Iepriekšējā mačā mājās ar Opoles komandu viņi kopā atveda 15 punktus, tagad - 14 punktus. Kostigovam un Kolodinskim - pa 6 punktiem, Ķastam Puodžukam - 5 un Pedersenam - 3. punkti. Māris Streļcovs nestartēja.

Pēc šīs uzvaras "Optibet Lokomotīve" turnīra tabulā ar 5 punktiem pakāpās uz 4. vietu. Līdere ar 9 punktiem ir Opoles komanda, 6 punkti ir Žešuvas komandai, bet 5 punkti ir arī Ravičas komandas rēķinā.

Labs mačs Pilas komandas "Polonia" rindās Oļegam Mihailovam - viņa rēķinā 10 punktu, bet Pilas komanda savā mototrekā ar 51:39 pārspēja Ravičas komandu "Kolejarz". Nākamais mačs "Optibet Lokomotīvei" būs 4. jūnijā savā mototrekā tieši ar Pilas komandu.