Francis Gusts iekļūst SGP2 finālposmos

Francis Gusts iekļūst SGP2 finālposmos

Junioru pasaules čempionāta jeb SGP2 finālposmos spīdveja no četriem Latvijas pārstāvjiem iekļuva Francis Gusts, bet pavisam maz līdz iekļūšanai finālposmos pietrūka Ernestam Matjušonokam.

Francis Gusts pusfinālā Vojensas mototrekā Dānijā pamatsacensībās ieguva 11 punktus un bija starp tiem pieciem spīdvejistiem, kuriem vēl nācās aizvadīt miniturnīru par 3. līdz 7. vietu. Pirmās divas vietas ar 13 punktiem ieņēma dānis Esbens Hjerrilds un zviedrs Filips Hellstrēms-Bēngss, bet nākāmie pieci spēkojās par divām atlikušajām vietām GP2 finālposmos. Vispirms Gusts finišēja otrais aiz norvēģa Matiasa Pollestada, tad viņš bija otrais aiz poļa Kacpera Pludras pēdējās cerības braucienā, savukārt izšķirīgajā braucienā par iekļūšanu finālposmos Gusts uzvarēja (otrais bija polis Damjans Ratajčaks) un ieņēma Vojensas pusfinālā trešo vietu. Artjoms Juhno ar 2 punktiem ierindojās 15. vietā.

Pusfinālā Pardubices mototrekā Čehijā Ernests Matjušonoks uzvarēja divos braucienos, summā sakrāja 10 punktus un tikai viens punkts viņu šķīra no iespējas piedalīties papildbraucienā par tikšanu finālposmos - 6. vieta. Ričards Ansviesulis ieguva 6 punktus un ieņēma 11. vietu.

Pašreiz ir zināmi 12 GP2 finālposmu dalībnieki (starp tiem ir arī Daugavpils "Optibet Lokomotīve" zviedru juniors Gustavs Grāns, kurš ieņēma 4. vietu pusfinālā Krško mototrekā Slovēnijā). Vēl trīs finālistus nosaukts GP2 finālposmu rīkotāji, bet viena vieta katrā no finālposmiem būs tā rīkotājiem. Pavisam junioru paasaules čempionātā jeb GP2 seriālā būs trīs posmi un pirmais no tiem risināsies 2. jūnijā Prāgā.