Optibet Lokomotīve cīnās līdz galam, bet tomēr zaudē Opolē

Optibet Lokomotīve cīnās līdz galam, bet tomēr zaudē Opolē

Daugavpils Optibet Lokomotīves spīdveja komanda Polijas 2. līgas čempionāta mačā viesos ar 38:52 zaudēja vienai no pretendentēm uz iekļūšanu 1. līgā Opoles komandai Bedmet Kolejarz. Daugavpilieši tik un tā saglabā ceturto vietu turnīra tabulā un izredzes iekļūt pusfinālā.

Atšķirībā no iepriekšējā lietus dēļ nepabeigtā mača mājās ar Tarnuvas komandu "Optibet Lokomotīve" rindās bija tikai viena pārmaiņa - mājās palika Ričards Ansviesulis, bet pieteikts tika dānis Kevins Jūls Pedersens. Maiņa attaisnojās, jo Pedersens bija viens no labākajiem viesu rindās, taču tas gan nepalīdzēja uzvarēt.

Pirmie trīs braucieni beidzās nezšķirti 3:3, tad mājinieki uzvarēja ar 4:2 un 5:1 un pēc pieciem braucieniem panāca 18;12. Daniils Kolodinskis un Jevgeņijs Kostigovs 6. braucienā divus punktus atguva (4:2), bet Pedersens un Stīvens Vorals 8. braucienā uzvarēja ar 5:1 un panāca neizšķirtu - 24:24. Diemžēl Kolodinskim uzvara 6. braucienā bija viņa vienīgie punkti šajā mačā, bet Voralam tas bija pēdējais brauciens šajā mačā - jau pēc brauciena starp viņu un Oskaru Polisu izraisījās konflikts, mājinieku spīdvejistu galvenais tiesnesis sodīja ar dzelteno kartīti, bet Voralu - ar sarkano un viņam mačs līdz ar to beidzās. Vēl sliktāk bija tas, ka braucēju, kurš saņēmis sarkano kartīti, neviens nedrīkst aizstāt un līdz ar to kļuva skaidrs, ka 13. braucienā Niks Moriss startēs viens. Jau pēc mača turpinājās situācijas noskaidrošana un tiesnesis pat atzina, ka laikam pasteidzies tik bargi sodīt Voralu (konfliktu izprovocēja Poliss), taču tas vairs neko nevarēja mainīt. Varēja nezaudēt arī bez Vorala, taču - neizdevās.

Nākamos divus braucienus mājinieki uzvarēja ar 4:2 (pa diviem punktiem Kostigovam un Ernestam Matjušonokam),un pirms 13. brauciena, kurā Morisam nācās startēt vienam, Opoles pārsvars bija tikai četri punkti - 38:34. Adams Eliss un Poliss labāk startēja un meistarīgi nosedza Morisam visas apdzīšanas iespējas - 5:1 un 43:35 pirms pēdējiem diviem braucieniem, kas praktiski nozīmēja Opoles komandas uzvaru. Pāris vai dažus punktus vairāk varēja atvest katrs no "Optibet Lokomotīves" braucējiem un šo neatvesto punktu arī pietrūka. Pa 8 punktiem Morisa un Pedersena rēķinā, 7 punkti - Kostigovam, 5 - Matjušonokam, 4 - Ķastam Puodžukam, 3 - Kolodinsim un 1 punkts - Artjomam Juhno. Nākamais mācs "Optibet Lokomotīvei" būs 23. jūlijā savā mototrekā ar Žešuvas komandu. Bonuspunktu jeb trīs punktus iegūt nevaram (viesos zaudējām ar 27:62), bet divus punktus jāiegūst. Tikai tad vēl saglabāsies izredzes tikt pusfinālā.