"Loko" aizvada treniņus Bidgoščā, Krakovas tomēr nebūs

Polijas Nacionālajā spīdveja līgā (bijusī 2. līga) šosezon tomēr neatgriezīsies Krakovas komanda, savukārt Daugavpils "Optibet Lokomotīve" jau aizvadījusi pirmo braukšanas treniņu Bidgoščas mototrekā.

Daugavpilieši ieradās Bidgoščā savlaicīgi un noskatījās arī sacensības "Kryterium Asow" ar Andžeja Ļebedeva piedalīšanos, bet pirmdien jau paši aizvadīja pirmo braukšanas treniņu pirms jaunās sezonas. Visiem izdevās pavadīt mototrekā pirmajai reizei pietiekami daudz laika un jau otrdien komandas treneris Nikolajs Kokins iecerējis sarīkot pirmo treniņu ar startiem kā sacensībās. Laika apstākļi Bidgoščā ir labi, trešdien pat sola plus 21 grādu, tā ka varēs labi trenēties.

Nepilnu nedēļu pirms Polijas Nacionālās spīdveja līgas čempionāta sākuma piedalīšanos tajā uzteica Krakovas komanda. Līdz ar to paliek sešas komandas un līdz ar to tiek mainīts sacensību kalendārs. Pirmais mačs "Optibet Lokomotīve" komandai tik un tā būs 31. martā Landshutā (Vācija), bet toties nākamais un līdz ar to pirmais mačs savā mototrekā tagad būs nevis 14. aprīlī, bet gan 21. aprīlī ar vienu no galvenajām līgas favorītēm Gņezno komandu. Visi Polijas līgas mači šosezon "Lokomotīves" stadionā ieplānoti plkst. 16. Pašreiz "Lokomotīves" stadionā notiek labiekārtošanas darbi, tiek mainīts mototreka žogs, finiša taisnē ir mazā mototreka izveidošana, tā ka pirmo sacensību pārcelšana savā mototrekā nedēļu vēlāk nāk pat par labu.

Atgādināšu, ka jau 30. martā Gdaņskā Latvijas izlase aizvadīs Eiropas komandu čempionāta pusfinālu. Pretinieki - Zviedrija, Vācija un Ukraina. Vācijas izlasē nebūs arī pašreiz labākā vācu spīdvejista, šā gada "Grand Prix" seriāla pamatsastāva dalībnieka Kaia Hukenbeka. Jau ir zināms, ka Latvijas izlase brauks sarkanās ķiverēs un zināms arī braucienu sastāvs. Piemēram, pirmajā braucienā Daniils Kolodinskis tiksies ar vācieti Valentīnu Grobaueru, zviedru Kimu Nilsonu un ukraini Andriju Karpovu. Sacensību sākums - plkst.15 pēc Latvijas laika.