"Dzelzceļnieki" sliedes "Loko" uzvaru ceļā neizjauc

Ceturto uzvaru četros Polijas Nice spīdveja līgas mačos guva Daugavpils "Lokomotīve", turklāt trīs no uzvarām ir gūtas pretinieku mototrekos. Svētdien "Loko" Opolē pārliecinoši tika galā ar vietējo "Kolejarz" - 58:31. Ķasts Puodžuks 3. braucienā sasniedza jaunu Opoles mototreka rekordu (59,59 s) un, izlaidis vienu maču, atgriezās komandas sastāvā ar lielāko punktu skaitu - viņam un Jūnasam Kīlmekorpi pa 12 punktiem.

Daugavpilieši Opoles "Dzelceļniekiem" jau pašā sākumā lika saprast, ka "Loko" uzvaru ceļs netiks remontēts un sliedes netiks izjauktas - pēc pirmajiem pieciem braucieniem rezultāts bija 22:8 mūsējo labā. Tiesa, pirmajā braucienā Maksimam Bogdanovam un Fredrikam Lindgrenam sanāca neizšķirts 3:3 (uzvarēja mums labi zināmais Pāvels Mesjoncs), taču tad 5:1 uzvaru atveda juniori Dāvis Kurmis un Jevgeņijs Kostigovs, turklāt Dāvim tā bija pirmā uzvara karjerā Nice līgas mača braucienā. Sekoja Puodžuka un Andžeja Ļebedeva 5:1 ar jau minēto Ķasta rekordu, Kīlmekorpi un Kostigova 4:2, kā arī Lindgrena un Bogdanova 5:1. Pēc 8 braucieniem "Loko" pārsvars sasniedza 20 punktus - 34:14 un mūsu treneris Nikolajs Kokins varēja atļauties, piemēram, vairs nelaist braucienos Bogdanovu (izbrauca tikai trīs reizes un atveda 7 punktus), bet priekšpēdējā 14. braucienā uzlikt atkal junioru pāri un Kostigovs ar Kurmi atkal atveda 5:1 uzvaru. Punktu pielika Kīlmekorpi ar Puodžuku - 4:2 un 58:31 galarezultātā.

Mūsu junioru sniegumu noteikti pozitīvi ietekmēja piedalīšanās iepriekšējā vakarā Ribņikā Nice kausa izcīņā junioriem - Kostigovs ieņēma otro vietu (piekāpās tikai Sergejam Logačovam no Krievijas), bet Kurmis un Oļegs Mihailovs katrs ieguva pa 7 punktiem sacensībās ar krietni pieredzējušākiem poļu un krievu junioriem.

Pa 12 punktiem mačā Opolē atveda Puodžuks un Kīlmekorpi, 9 - Lindgrens, 8 - Kostigovs (karjeras rekorda atkārtojums Nice līgā), 7 - Bogdanovs, 6 - Kurmis (karjeras rekords Nice līgā) un 4 - Ļebedevs. No mājiniekiem cienīgi konkurenti mūsējiem bija tikai jau minētais Mesjoncs - 13 punktu un vēl viens bijušais mūsu komandas braucējs Deniss Gizatuļins - 12 punktu.

Nākamo maču "Lokomotīve" aizvadīs 1. maijā savā mototrekā ar Ržešuvas "Stal", kas pērn izkrita no Ekstralīgas un kam ir 4 punkti trijos mačos.

Pēc uzvaras Opolē "Loko" pārņēma vadību Nice līgā - 8 punkti un +71 "mazo punktu" starpība. 8 punkti, taču +68 ir Pilas "Polonia" komandai, pa 4 punktiem - Lodzas "Orzel" (3 mačos), Gdaņskas "Wybrzeze" (4) un Ržešuvas "Stal" (3).