Daugavpils "Lokomotīve" - atkal Nice līgas čempione!

Daugavpils

Otro gadu pēc kārtas Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda uzvarēja Polijas Nice spīdveja līgā, kas ir otrā pēc ranga spīdveja līga Polijā un piektā spēcīgākā klubu spīdveja līga pasaulē. Fināla otrajā mačā Lodzā daugavpilieši zaudēja "Orzel" komandai ar 44:46, taču divu maču summā bija pārāki ar 91:89. Par spīti tam, ka mūs Ekstralīgā negrib redzēt, par spīti finansiālajām problēmām. "Loko" nepadodas!

Pirmajā finālmačā pirms nedēļas Daugavpilī "Lokomotīve" uzvarēja tikai ar četru punktu pārsvaru, kas likās pārāk mazs pārsvars, lai cerētu uz labvēlīgu galaiznākumu divu finālmaču summā. Tā domāja pesimisti, bet spīdvejisti brauca uz Lodzu tikai ar vienu domu - uzvarēt divu maču summā.

Jau pats Nice līgas fināla atbildes mača sākums liecināja, ka gaidāma sīva spēkošanās. Divus no pirmajiem četriem braucieniem mūsējie uzvarēja ar 4:2 (Jūnass Kīlmekorpi ar Ķastu Puodžuku, kā arī Andžejs Ļebedevs ar Jevgeņiju Kostigovu), izvirzījās vadībā ar 13:11 un panāca 6 punktu pārsvaru divu maču summā. Tas nevarēja neietekmēt Lodzas "Orzel" pārliecību (Lodzas komanda izveidota tikai 2005. gadā un tā pirmo reizi nonāca tik tuvu Ekstralīgas durvīm).

5. un 6. braucienā komandas apmainījās ar 5:1 uzvarām (mums - Kīlmekorpi un Puodžuks), bet 7. braucienā mājinieki uzvarēja ar 4:2 - 21:21 un plus 4 summā.

Nākamajā braucienu sēijā 5:1 uzvaru vēlrezi atveda Puodžuks ar Kīlmekorpi (šoreiz tieši tādā secībā), kas piecus braucienus pirms beigām ļāva atjaunot 6 punktu pārsvaru summā - 31:29 atbildes mačā.

Divas pēc kārtas mājinieku uzvaras ar 5:1 un pirmā izvirzīšanās vadībā divu maču summā (39:33 un plus 2 kopā) neizsita "Loko" no līdzsvara - 13. braucienā sekoja 5:1 Kīlmekorpi un Ļebedeva izpildījumā. Pirms pēdējiem diviem braucieniem - 38:40 un plus 2 jau atkal mūsu labā summā.

14. braucienā 4:2 uzvaru atveda Puodžuks un Fredriks Lindgrens - 42:42. Tas nozīmēja, ka tikai 5:1 uzvara pēdējā braucienā deva mājiniekiem kaut vai neizšķirtu divu maču summā un līdz ar to arī vietu Ekstralīgā - būtu loģiski, ja neizšķirta divu maču summā un identiska rezultāta gadījumā arī otrajā mačā risinātos papildbrauciens (viens pret vienu) uzvarētāja noskaidrošanai, taču Nice līgas nolikums paredz, ka tamlīdzīgā gadījumā summā uzvar komanda, kas bija augstāk regulārajā čempionātā. Tātad - "Orzel". Tie palika tikai aprēķini. Pēdējā brauycienā Ļebedevs un Kīlmekorpi labi aizbrauca no starta, soms Timo Lahti bija vadībā, bet mūsu pāris veda 3:3 neizšķirtu. Priekšpēdējā aplī motocikla vainas dēļ malā nobrauca Kīlmekorpi, taču Ļebedevs pārliecinoši nosargāja otro vietu - 2:4 braucienā, 44:46 visā mačā, bet 91:89 divu finālmaču summā. Bravo, "Loko"!

Daugavpiliešu labā 12 punktus atveda Ļebedevs, 11 - Kīlmekorpi, 10 - Puodžuks, 6 - Lindgrens, pa 2 - Maksims Bogdanovs (divas izstāšanās) un Dāvis Kurmis, viens punkts - Kostigovam (pāragrs starts junioru braucienā).