"Lokomotīve" pēc 1:5 startā nebremzē

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda guva trešo uzvaru Polijas Nice spīdveja līgas čempionātā un turnīra tabulā pakāpās uz 2. vietu. Svētdien savā mototrekā 4500 skatītāju (sākusies dārzu sezona, kas apmēram tūkstoti skatītāju atņēma...) klātbūtnē ar 54:36 tika pārspēta Bidgoščas komanda "Polonia".

Daugavpiliešiem ierindā nebija pašreiz mūsu labākā juniora Jevgeņija Kostigova, kurš sestdien Eskilstūnā (Zviedrija) iekļuva junioru pasaules čempionāta finālā un nevarēja paspēt uz maču, toties komandas sastāvā debitēja 2014. gada Zviedrijas čempions un tā gada GP seriāla dalībnieks Tomass H. Junasons.

Mača sākuma bija negaidīts - pirmajā braucienā Maksims Bogdanovs un Sergejs Logačovs ar 1:5 piekāpās Oskaram Ajtneram-Gollobam un Andrejam Kudrjašovam. Līdzjutēji vēl nepaspēja sākt uztraukties, kad to vairs nebija iemesla darīt - nākamos trīs braucienus ar 5:1 uzvarēja "Loko" un rezultāts kļuva 16:8 mājinieku labā. Tālāk - arvien labāk un trīs braucienus pirms beigām jau bija +20 (46:26). Pirms pēdējā brauciena Junasonam un Oļegam Mihailovam izdevās panākt 22 punktu pārsvaru, taču pēdējais brauciens mājiniekiem bija gluži kā pirmais - 1:5...

Tuvu maksimālajam punktu skaitam bija Timo Lahti - četras uzvaras pēc kārtas, 12 punktu, taču nullīte pēdējā braucienā... Ar savu debiju iepriecināja Junasons - 11 punktu, turklāt jāņem vērā, ka viņš sacensību sezonu sāka vēlāk nekā citi. 11 punktu arī Ķastam Puodžukam, mazāk nekā ierasts - 7 punktus - šoreiz atveda Bogdanovs (viena izstāšanās motocikla defekta dēļ). Savu artavu deva juniori - Dāvim Kurmim un Mihailovam pa 5 punktiem. Toties tikai 3 punkti četros braucienos Logačovam un daži līdzjutēji jau jautā, "ko viņš dara mūsu komandā". Nesteigsimies ar secinājumiem. Pagājušo sezonu Logačovs arī sāka nestabili, bet tās beigās kļuva par bronzas medaļas ieguvēju Eiropas junioru čempionātā un bija savas bijušās Krosno komandas līderis.

Pirmo zaudējumu Nice līgas čempionātā piedzīvoja Pilas "Polonia", kas viesos ar 30:60 piekāpās Tarnuvas "Unia" spīdvejistiem, bet pārsteigumu sarūpēja Krakovas "Wanda", kas Gdaņskā ar 47:43 pārspēja vietējo "Wybrzeze". Nākamais mačs "Lokomotīvei" ir 28. maijā tieši Krakovā. Pirms tam - 27. maijā - Daugavpilī risināsies Latvijas GP izcīņa.

Nice līgas turnīra tabulā pirmajā vietā ar 8 punktiem 5 mačos ir Pilas komanda, "Lokomotīvei" un "Wanda" komandai - pa 6 punktiem (mums ir labāka tā saukto mazo punktu jeb braucienos gūto un zaudētu punktu starpība), Gdaņskai - 4 punkti 4 mačos, Lodzas "Orzel" - 5 punkti 5 mačos, Tarnuvas "Unia" - 4 punkti 3 mačos, Ržešuvas "Stal" un Bidgoščai - pa 2 punktiem attiecīgi 5 un 6 mačos.

Andžejam Ļebedevam diemžēl neizdevās iekļūt Eiropas jeb SEC čempionāta finālā - pretendentu izšķirīgajās sacensībās Krško (Horvātija) viņš ieguva 5 punktus un ieņēma 13. vietu. Finālā iekļuva pirmie septiņi.