FIM izziņo 2020.gadu Nāciju Kausa Spīdvejā sacensību pārcelšanu

FIM izziņo 2020.gadu Nāciju Kausa Spīdvejā sacensību pārcelšanu

Atbilstoši Vācijas un Latvijas valdību pieņemtajiem lēmumiem par ārkārtas stāvokļa ieviešanu, saistībā ar COVID-19 vīrusa globālo izplatību, Starptautiskā motociklistu federācija (Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM)) un BSI Speedway ir pieņēmušas lēmumu pārcelt pirmās divas 2020.gada Monster Energy FIM Nāciju Kausa Spīdvejā sacensības Landshutā, Vācijā, kas bija plānotas 25.aprīlī, un 2.maijā plānotās sacensības Daugavpilī, Latvijā.

Atbilstoši Anglijas Sabiedriskās veselības padomes ieteikumiem un saskaņā ar Apvienotās Karalistes valdības lēmumu par ārkārtas situāciju, kura ietvaros ir noteikts atcelt ārpustelpu sabiedriskos pasākumus, FIM un BSI ir pieņēmušas lēmumu pārcelt Nāciju Kausa Spīdvejā sacensību finālu, kas bija plānots no 8. līdz 9.maijam Belle Vue, Mančestrā.

Šie lēmumi ir rūpīgi izsvērti un pieņemti, balstoties uz konsultācijām starp FIM, BSI Speedway un vietējiem organizatoriem, ievērojot veselības un drošības pasākumus, kas šādos apstākļos prioritāri jāpiemēro visām iesaistītajām pusēm. Šobrīd visas iesaistītās puses izvērtē alternatīvos Nāciju Kausa Spīdvejā sacensību norises datumus, par kuriem tuvākajā laikā tiks sniegta informācija.

“Mēs apzināmies, ka fani jutīsies vīlušies par sacensību pārcelšanu, taču veselības un drošības jautājumi visā spīdveja sabiedrībā mums ir vissvarīgākie. Esam pārliecināti, ka spīdveja sabiedrība apzinās, ka šo sacensību organizēšana aprīlī un maijā nav iespējama. Vēlamies izteikt pateicību faniem, sportistiem un partneriem par izpratni šajā sarežģītajā laikā”, teica Pols Bellami (Paul Bellamy), IMG Motosporta pasākumu vecākais Viceprezidents, BSI Speedway (Pasaules čempionātu Spīdvejā tiesību turētājs).