Lokomotīve/Jaunība grauj Polijā, Mihailovs - 9. kārtas septiņniekā

Lokomotīve/Jaunība grauj Polijā, Mihailovs - 9. kārtas septiņniekā

Latvijas junioru izlase zem Daugavpils "Lokomotīves/Jaunības" karoga pārliecinoši uzvarēja Polijas junioru komandu čempionāta 2. posma sacensībās Tarnuvā (patiesībā pēc kārtas 3. posms, jo pēc kārtas 1. posms tika pārcelts). Līdz ar to mūsu junioriem ir maksimālais punktu skaits, jo viņi uzvarēja arī iepriekšējā posmā.

"Lokomotīves/Jaunības" kvartets - Oļegs Mihailovs, Francis Gusts, Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis - Tarnuvas mototrekā ieguva 52 punktus un par 19 punktiem apsteidza tuvākos sekotājus Tarnuvas "Unia" juniorus, bet par 25 punktiem Ļubļinas "Motor" jaunos motobraucējus.

Francis Gusts atveda 14 no 15 iespējamajiem punktiem un pa reizei pārspēja šā gada pasaules junioru čempionus Polijas izlases sastāvā Viktoru Trofimovu jaunāko un Mateušu Cierņaku. Pa 13 punktiem Oļega Mihailova un Ernesta Matjušonoka rēķinā, 12 punkti - Ričardam Ansviesulim. Gusts un Mihailovs nevienā braucienā nebija zemāk par otro vietu, bet Matjušonoks un Ansviesulis trešie finišēja tikai pa vienai reizei.

Oļegs Mihailovs ir iekļauts Polijas eWinner 1. līgas 9. kārtas simboliskajā septiņniekā - nesenajā mačā Bidgoščā pret komandu "Polonia" viņš ieguva 10 punktus.