“Optibet Lokomotīve” grauj “Vilkus”

“Optibet Lokomotīve” grauj “Vilkus”

Īsts spīdveja maratons bija sestdien Vitštokā, kur vienas dienas laikā nācās aizvadīt divus Polijas 2. līgas mačus.

Stipra lietus dēļ piektdienas mačs starp Vitštokas "Wolfe" un Daugavpils "Optibet Lokomotīvi" tika pārcelts uz sestdienas vakaru, kaut gan sestdien pa dienu "Vilkiem" vajadzēja tikties ar Žešuvas "Stal" komandu. Taču ar to vēl nedienas nebeidzās, jo - atkal sāka līt... Dienas maču nācās vispims pārcelt stundu vēlāk, bet pēc 8 braucieniem tas tika pārtraukts, jo arī pusotras stundas laikā celiņu neizdevās sagatavot tā, lai tas pirmajā līkumā nebūtu pārāk bīstams. Rezultāts tad bija 28:19 Žešuvas komandas labā un tas arī tika ieskaitīts, jo vairāk nekā puse no 15 braucieniem bija aizvadīta. Mačs ar Daugavpils komandu tika pērcelts stundu vēlāk un visu līdz tam atlikušo laiku notika celiņa gatavošana, kurā aktīvi piedalījās ar motobraucēji - "rullēja" mototreku ar saviem busiņiem... Laiks par laimi uzlabojās un kļuva skaidrs, ka trešo reizi daugavpiliešiem šosezon uz Vitštoku braukt nevajadzēs.

Mača pārcelšana "Optibet Lokomotīvi" atstāja bez tās kapteiņa Hansa Andersena, kuram sestdien bija jāpiedalās britu Championship līgas mačā. Viņa vietā brauca vai nu Ernests Matjušonoks, vai arī Francis Gusts.

Pirmajā braucienā uzvarēja Jevgeņijs Kostigovs, bet Matjušonoks palika bez punktiem - 3:3. Otrajā jeb junioru braucienā Francis Gusts un Matjušonoks veda 5:1, taču pēdējā aplī Matjušonoku pievīla motocikls - viņš tomēr finišēja trešais (Lukass Baumans piedzīvoja kritienu, sanāca 4:2 un 7:5 summā. Divus no trim nākamajiem braucieniem daugavpilieši uzvarēja ar 5:1 (Oļegs Mihailovs ar Tomasu Junasonu un Kostigovs ar Ričardu Ansviesuli), bet vienu ar 4:2 (Gusts ar Ansviesuli) un pēc pieciem braucieniem rezultāts kļuva 21:9 "Optibet Lokomotīve" labā. Iespējams, ka neliels satraukums radās pēc Mihailova un Gusta 1:5 zaudējuma 6. braucienā, taču vēl pēc četriem braucieniem mača liktenis jau bija izšķirts - 39:21. Galarezultātā - 57:32 "Optibet Lokomotīves" labā.

14 no 15 iespējamajiem punktiem atveda Kostigovs, 12 punkti - Mihailovam, 11 - Junasonam, 9 - Gustam, 7 - Ansviesulim un 4 - Matjušonokam. Jau 16. jūlijā abas komandas tiksies Daugavpilī un "Vilkiem" acīmredzot nebūs viena no līderiem Maksa Dilgera, kurš 13. braucienā piedzīvoja kritienu un guva savainojumu. Daugavpils komandas vadība jau iepriekš plānoja šajā mačā pieteikt tikai pašmāju braucējus un, iespējams, iekļaut sastāvā visus četrus mūsu pašreiz labākos juniorus. Tā kā pēc dienas būs mājās mačs ar Žešuvas komandu, tad kāds no leģionāriem varbūt tomēr vismaz dažos braucienos piedalīses.

Savukārt jau svētdien "Optibet Lokomotīve" plkst. 18 pēc Latvijas laika brauks Poznaņā un ir vēlams aizmirst, ka nesen uzvarējām "Skorpionus" savā mototrekā ar 55:34.