Optibet Lokomotīve soli tuvāk pusfinālam

Optibet Lokomotīve soli tuvāk pusfinālam

Ļoti svarīgu uzvaru pār vienu no saviem tiešajiem konkurentiem cīņā par iekļūšanu Polijas spīdveja 2. līgas pusfinālā jeb pirmajā četriniekā spēra Daugavpils Optibet Lokomotīve ar 50:39 tika pārspēja Žešuvas komanda 7R Stolaro Stal. Lielisku maču aizvadīja zviedrs Tomass Junasons, kura rēķinā 14 no 15 iespējamajiem punktiem un pagaidām šīs sezonas skaitākais brauciens kopā ar Jevgeņiju Kostigovu, kas arī pielika mačam punktu.

Par to, ka spēkošanās būs sīva, varēja nešaubīties - atlika vien ieskatīties Žešuvas komandas sastāvā (2017. gada Austrālijas čempions Sems Masterss, viens no dāņu labākajiem junioriem Tims Sērensens, pieredzējušie poļu meistari Karols Barans un Adrians Cīfers, viens no Opoles komandas līderiem pagājušajā sezonā Huberts Lengoviks...). To apliecināja visa mača gaita, kas savukārt apliecināja, cik augsts šosezon ir Polijas 2. līgas līmenis.

Pēc pirmās braucienu sērijas daugavpilieši bija vadībā ar 14:9 un šo nelielo pārsvaru nodrošināja galvenokārt Junasona un Ķasta Puodžuka 5:1 uzvara 3. braucienā. Pirms tam bija Franča Gusta uzvara junioru braucienā pār Dāvidu Rempalu, taču šajā braucienā kritienu konkurenta kļūdas dēļ piedzīvoja un no sastāva līdz mača beigām izkrita Ričards Ansviesulis (par laimi - bez lūzumiem un, iespējams, jau piektdien varēs palīdzēt komandai Landshutā). Junasona un Gusta 4:2, Kostigova un Hansa Andersena 5:1 deva summā 26:15, bet Puodžuka un Oļega Mihailova 5:1 ļāva pēc 10 braucieniem sasniegt šajā mačā lielāko pārsvaru - 36:23.

Diemžēl no nākamajiem četriem braucieniem "Optibet Lokomotīve" neuzvarēja nevienā (viens 3:3 neizšķirts un trīs zaudējumi ar 2:4). Uzvara pirms pēdējā 15. brauciena jau bija nodrošināta - 45:38, taču vajadzēja palielināt pārsvaru, lai varētu cerēt kaut vai uz bonuspunktu mačā Žešuvā. Junasons un Kostigovs pret Mastersu (bija jau atvedis 13 punktus un uzvarējis trijos braucienos pēc kārtas) un Baranu. Brauciena sākumā draudēja 1:5, taču tad vispirms Junasons apsteidza abus konkurentus, bet tad viņam sekoja arī Kostigovs, turklāt Mastersu viņš apsteidza jau pēdējā līkumā - līdz šim aizraujošākais un skaistākais brauciens šajā sezonā "Lokomotīves" stadionā beidzās ar 5:1 uzvaru un 50:39 galarezultātu.

Tieši Junasons - 14 no 15 iespējamajiem punktiem - un Kostigovs (12) bija neapšaubāmi komandas līderi šajā mačā. Atskaitot pirmo braucienu (ceturtais), labu maču aizvadija Mihailovs, kura rēķinā 9 punkti. Var redzēt, ka vēl nav labākajā formā Puodžuks (tikai otrais mačs pēc savainojuma), taču divos braucienos atvestās 5:1 uzvaras (īpaši jau duetā ar Mihailovu, kad Ķasts uzvarēja) ļauj cerēt uz viņu arvien vairāk sezonas turpinājumā. Viņam šoreiz 5 punkti. Gusta rēķinā - 7 punkti, kas junioram ir labi, bija arī pāris efektīgas apdzīšanas, taču pāris braucieni Francim pa galam neizdevās. Tikai 3 punkti Andersenam un viņš diemžēl pašreiz ir viens no vājākajiem komandas posmiem. Dānis arī pats bija ļoti neapmierināts ar savu sniegumu.

Prasās pēc krietna uzlabojuma mototreka celiņš, lai tajā pilnvērtīgi varētu braukt gan ārmalā, gan iekšmalā, gan pa vidu, lai neveidotos tā sauktā melnā sliede un kas padarītu braucienus vēl skatāmākus. Tieši uz tamlīdzīga celiņa mūsējie jūtas vislabā, jo tas ļauj biežāk apdzīt konkurentus pēc zaudētiem startiem. Vajadzīgi līdzekļi, lai to paveiktu, vajadzēigs arī tam laiks, bet laika pašreiz gandrīz nav - jau 25. jūlijā ciemos būs vēl viens no līgas līderiem Ravičas spīdveja klubs "Kolejarz", kas svētdien savā mototrekā ar 55:35 pieveica līgas līderi Opoles komandu.

Pirms tam "Optibet Lokomotīvei" būs mačs piektdien Lahdshutā, sestdien Francijā Eiropas pāru čempionāta finālā Latviju pārstāvēs Andžejs Ļebedevs un Kostigovs, 25. jūlijā mājās jau minētais mačs ar Ravičas komandu (jācer, ka Kostigovs paspēs atgriezties), bet jau 28. jūlijā mačs Žešuvā. Tik spraigas dienas gaida uz "ātrā ceļa".

Pašreiz 2. līgas turnīra tabulā Opoles komandai ir 18 punktu 9 mačos, Ravičai - 14 punktu 7 mačos, "Optibet Lokomotīvei" - 12 punktu 7 mačos, Landshutai un Žešuvai - pa 7 punktiem 8 mačos, Poznaņai 6 punkti 9 mačos, bet Vitštokas komanda visus 8 mačus ir zaudējusi.