Optibet Lokomotīve izsēj pārsvaru un paliek arī bez bonuspunkta

Optibet Lokomotīve izsēj pārsvaru un paliek arī bez bonuspunkta

Sāpīgu zaudējumu Polijas spīdveja 2. līgas mačā piedzīvoja Daugavpils Optibet Lokomotīve - Landshutas mototrekā Vācijā daugavpilieši ar 38:51 zaudēja "Devils" komandai. Pēc 7 braucieniem mūsējiem bija desmit punktu pārsvars (26:16)...

Uz mača sākumu nevarēja paspēt zviedrs Tomass Junasons, kurš vēlāk nekā bija paredzēts ielidoja Minhenes lidostā no Zviedrijas, savukārt mājiniekiem bija iespējami labākais sastāvs - salīdzinājumā ar pirmā riņķa maču Daugavpilī, kurā "Loko" uzvarēja ar 47:42, Landshutas komandas rindās bija gan Martins Smolinskis, gan Francijas izlases spīdvejists Dimitrijs Beržē. Taču tieši mača pirmā puse pagāja ar Daugavpils komandas pārsvaru.

Pēc 2:4 pirmajā braucienā (Jevgeņijs Kostigovs - otrais, bet Francis Gusts, kurš aizstāja Junasonu, ceturtais), sekoja 4:2 uzvara junioru braucienā (Gusts - pirmais, Ernests Matjušonoks - trešais), bet 3. braucienā Oļegs Mihailovs pārspēja gan Smolinski, gan Beržē - 3:3 un 9:9 summā. Nākamo braucienu lieliski veica mūsu junioru pāris Gusts un Daniils Kolodinskis - 5:1 pret Mihaēlu Hērtelu un Mariusu Hillebrandu. 14:10 Daugavpils komandas labā.

Kostigova un Ričarda Ansviesuļa uzvara ar 5:1 pār mājinieku labāko junioru (7. augustā redzēsim Rīgā Eiropas U19 čempionāta finālā) Noriku Blēdornu un Beržē, tad Mihailova un Matjušonka 4:2 un pēc 7 braucieniem "Optibet Lokomotīve" panāca 26:16 savā labā. Ap to laiku Landshutas mototrekā jau bija ieradies arī Junasons un likās, ka mūsu izredzes uzvarēt kļuvušas vēl lielākas, bet - notika pilnīgi otrādi.

Junasons pēc ceļa un steigas ierasties Landshutā nespēja uzreiz "ielēkt laivā", savukārt mūsu jaunajiem spīdvejistiem, šķiet, pietrūka pieredzes un nākamajos astoņos braucienos tika iegūti tikai 12 punkti. Pirms pēdējiem diviem braucieniem bija 37:41 un vēl varēja gan uzvarēt, gan iegūt vismaz bonuspunktu (zaudējums ar mazāk nekā 5 punktu starpību), taču notika naparedzamais - priekšspēdējā braucienā Junasons un Matjušonoks ieņēma nepareizus starta celiņus, pēdējā brīdī tas tika ievērots un, kamēr viņi samainījās vietām, tikmēr beidzās līdz startam atvēlētais laiks... 0:5 un zaudēts gan mačs, gan bonuspunkts.

Mihailova rēķinā 10 punktu, Gustam - 9, Kostigovam un Matjušonokam - pa 6, Kolodinskim - 3, Ansviesulim un Junasonam (divi braucieni plus diskvalifikācija) - pa diviem punktiem.

Jau šodien Francijā Eiropas čempionātā pāriem Latviju pārstāvēs Andžejs Ļebedevs un Kostigovs, bet jau svētdien "Optibet Lokomotīve" savā mototrekā uzņems Ravičas komandu. Obligāti jāuzvar.