Zaudējums ar cerību

Zaudējums ar cerību

Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komanda Polijas 2. līgas regulārā čempionāta pēdējā mačā savā mototrekā ar 44:46 piekāpās līderei un pirmās vietas ieguvējai regulārajā čempionātā Opoles komandai Bedmet Kolejarz. Viesi uzvaru mačā izrāva ar 5:1 uzvaru pēdējā 15. braucienā.

Daugavpils komandas rindās arī šajā mačā bija tikai pašmāju spīdvejisti, kamēr viesi ieradās savā labākā virknējumā ar divkārtējo Zviedrijas čempionu Jakubu Torselu, 20 gadus veco dāņu talantu Madsu Hansenu (2018. gada U19 Eiropas kausa ieguvējs, pērn 7. vieta junioru pasaules čempionātā) un četrkārtējo Krievijas čempionu Andreju Kudrjašovu priekšgalā. Šis trio un vēl Oskars Poliss arī bija galvenie punktu vedēji Opoles komandā - viņu rēķinā 45 no 46 komandas punktiem, bet Kudrjašovam un Torselam - pa 14 punktiem katram (attiecīgi 5 un 6 braucienos).

"Optibet Lokomotīve" vadībā bija jau kopš pirmā brauciena, kurā ar 4:2 uzvarēja Oļegs Mihailovs un Ķasts Puodžuks. Mihailovs vēlāk guva vēl divas pārliecinošas uzvaras, stabili "divniekus" (divus punktus) savos braucienos veda Francis Gusts, arī Daniils Kolodinskis un Puodžuks sekmēja vadības noturēšanu. Tālu atrauties neizdevās, taču sešu punktu pārsvars piecas reizes tika panākts. Tāds pārsvars - 39:33 - mājiniekiem bija arī trīs braucienus pirms beigām, taču divus no trim pēdējiem braucieniem un tajā skaitā pēdējo daugavpilieši zaudēja ar 1:5 un līdz ar to piedzīvoja sāpīgu zaudējumu arī visā mačā - 44:46.

No vienas puses - sāpīgi, bet, no otras puses, mūsu komanda tikai ar pašmāju braucējiem, no kuriem četri ir juniori, gandrīz pārspēja līgas regulārā čempionāta uzvarētājus un tas tikai lieku reizi liecina par komandas potenciālu. Ne visai veiksmīgs mačs turklāt vēl bija vienam no komandas līderiem Jevgeņijam Kostigovam (tikai 5 punkti četros braucienos), kurš acīmredzot vēl nebija atgājis no mājupceļa no GP pretendentu fināla iepriekšējā dienā Žarnovicā (Slovākija). 11 punkti Mihailova rēķinā, 10 punkti - Gustam, pa 7 - Puodžukam un Kolodinskim, 5 - Kostigovam, 3 - Ričardam Ansviesulim un viens punkts Ernestam Matjušonokam.

Pusfinālā "Optibet Lokomotīve" tiksies tieši ar Opoles komandu. Ir izredzes, ka sastāvu izdosies pastiprināt, taču arī bez tā balto karogu neviens negrasās meklēt.