Lokomotīvei pusfinālā pret regulārā čempionāta uzvarētāju pietrūkst mazliet

Lokomotīvei pusfinālā pret regulārā čempionāta uzvarētāju pietrūkst mazliet

Tikai ar pašmāju motobraucējiem un ar četriem junioriem sastāvā Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komanda aizvadīja Polijas 2. līgas pirmo pusfinālāmaču ar regulārā čempionāta uzvarētāju Opoles Kolejarz un zaudēja - 43:47. Mazliet pietrūka, taču var arī teikt, ka likumsakarīgi pietrūka, jo nevar salīdzināt abu komandu iespējas sastāva komplektēšanā un arī komandas nodrošināšanā.

Pirms kāda laika vēl tika apsvērta iespēja pastiprināt komandu ar kādu no tā sauktajiem "viesiem" (bija 2-3 ļoti labi varianti), kā arī par zviedra Tomasa H. Junasona piedalīšanos, taču Daugavpils komandas finansiālās iespējas neļāva to darīt. Nācās iztikit tikai ar pašu spēkiem un šajā ziņā rezultāts pat ir labs, jo pretī stājās komanda ar trim leģionāriem, starp kuriem bija pašreizējais junioru U21 pasaules čempionāta līderis dānis Madss Hansens, pagājušā un aizpagājušā gada Zviedrijas čempions Jakubs Torsels un četrkārtējais Krievijas čempions Andrejs Kudrjašovs.

Tiesa, šis trio īpaši nemaz neicēlās, kaut gan vairākus svarīgus punktus atveda un braucienus uzvarēja. Toties lielu pārsteigumu sagādāja no Ekstralīgas kluba Čenstohovas "Wlokniarz" izīrētais juniors Mateušs Švidņickis - junioru U21 pasaules čempionāta finālposmu dalībnieks (pirmajā posmā - 8 punkti) ieguva 15 no 15 iespējamajiem punktiem un turklāt visos piecos braucienos uzvarēja pārliecinoši.

Mājinieki pēc Jevgeņija Kostigova un Ķasta Puodžuka uzvaras pirmajā braucienā ar 4:2 izvirzījās vadībā, junioru braucienā palielināt pārsvaru neļāva Švidņickis, bet 5. braucienā viņš pārī ar Hansenu uzvarēja ar 5:1 un izvirzīja viesus vadībā - 17:13. Lai kā daugavpilieši centās, bet panākt pretiniekus neizdevās. Pēc 11 braucieniem no 15 rezultāts bija 29:37, taču arī tad komanda nenolaida rokas. Par to spilgti liecina pēdējais 15. brauciens, pirms kura mačs jau bija zaudēts, taču Oļegs Mihailovs un Kostigovs uzvarēja ar 5:1 un kaut nedaudz mazināja zaudējuma rūgtumu - 43:47.

Mihailovs aizvadīja savu labāko maču šajā sezonā un atveda 16 no 18 iespējamajiem punktiem. Kostigovam - 10 punktu, Francim Gustam - 7, Ričardam Ansviesulim - 4, Daniilam Kolodinskim - 3, Ķastam Puodžukam - 2 un Ernestam matjušonokam - viens punkts. Viesiem arī bija viens izteikts līderis, taču tam bija vairāk palīgu. Atbildes mačs Opolē - 12. septembrī.