Sagrāve Odras krastā

Sagrāve Odras krastā

Nebija daudz optimistu, kuri cerēja, ka Polijas spīdveja 2. līgas pusfināla atbildes mačā Daugavpils "Optibet Lokomotīve" uzvarēs Opolē ar piecu punktu pārsvaru (pirmajā mačā savā mototrekā - 43:47), taču diezin vai bija kāds pesimists, kurš paredzēja 22:68 sagrāvi Odras upes krastā. Līdz ar to šī sezona "Optibet Lokomotīve" komandai ir beigusies un jau jāsāk domāt par nākamo.

Ņemot vērā abu komandu finansiālās iespējas un līdz ar to iespējas kopmplektēt sastāvu un nodrošināt pienācīgu tehnisko bāzi un līdz ar to reālo spēku samēru (Opoles "Kolejarz" uzvarēja regulārajā čempionātā), gandrīz vai par uzvaru ir jāuzskata tikai 43:47 zaudējumu pirmajā pusfņālmačā savā mototrekā. Zaudējums Opolē nav pārsteigums, tas ir likumsakarīgs komandu spēku samēram, taču galarezultāts gan nedrīkstēja būt tik graujošs. Tas neatbilst patiesajam spēku samēram, taču ej nu tagad to kādas ieskaidro... Tikai Oļegs Mihailovs nevienā no braucieniem nepalika bez punktiem, bet pirmajā vietā nefinišēja neviens no mūsējiem un 11 no 15 braucieniem tika zaudēti ar 1:5. Tas nav lielākais zaudējums komandas vēsturē, taču tas arī nav nekāds mierinājums.

Mihailova rēķinā 8 punkti, Francim Gustam - 5 (vēl juta sāpes U21 komandu pasaules čempionāta finālā savainotajā rokā), Jevgeņijam Kostigovam - 3, Ķastam Puodžukam, Ernestam Matjušonokam un Daniilam Kolodinskim - pa 2 punktiem, Ričards Ansviesulis - bez punktiem (3 braucieni).

Sezona vēl nav beigusies, vēl priekšā "Speedway of Nations" pusfināli Daugavpilī (17. un 18. septembrī), kur Latvijas pārim (Andžejs Ļebedevs un Jevgsņijs Kostigovs vai Oļegs Mihailovs plus kāds no junioriem rezervē) ir izredzes iekļūt finālā, "Lokomotīve/Jaunība" vēl divi posmi Polijas junioru komandu čempionāta finālā, Gustam un Kolodinskim vēl divi posmi U21 pasaules čempionāta finālā (pēc pirmā posma Gusts ir 5., bet Kolodinskis 9. vietā). Taču jau tagad skaidrs viens - tik spēcīgā Polijas 2. līgā, kāda tā bija šosezon (tik spēcīga nekad nav bijusi un nekas neliecina, ka nākamsezon būs vājāka) ar tik plānu maciņu par uzvaru spēkoties nav iespējams. "Optibet Lokomotīve" - tā praktiski ir Latvijas izlase, tā ka līdz ar to tā jau vairs nav tikai viena kluba un vienas pilsētas rūpe un problēma. Vai to kāds sadzirdēs? Mums aug un vēl augs talantīgi juniori, taču viņi neizaugs, ja komanda nebrauks spēcīgā spīdveja līgā un ja tajā nebūs kā piemērs pāris spēcīgi leģionāri (tas arī publikas lielākai piesaistīšanai- atgādināšu, ka pirms COVID-19 Daugavpils spīdveja komanda ar caurmērā 4200-4300 skatītājiem - bet bija arī caurmērā ap 5000 skatītāju - bija otra apmeklētākā Latvijas komanda). Tieši tāpēc mums izauga Puodžuks un Bogdanovs, izauga Ļebedevs un strauji aug Gusts, tieši tāpēc aug citi un ir medaļas Eiropas junioru čempionātos, ka braucam pret spēcīfgiem konkurentiem. Otrādi nenotiek.