Skaists spīdvejs, sāpīgs zaudējums un cerīgs papildinājums komandā

Skaists spīdvejs, sāpīgs zaudējums un cerīgs papildinājums komandā

Vienu no pēdējo gaidu aizraujošākajiem spīdveja mačiem Polijas 2. līgas čempionātā Daugavpils mototrekā aizvadīja "Optibet Lokomotīve" un Ravičas komanda "Kolejarz", taču skaistajā un aizraujošajā duelī mājinieki diemžēl piedzīvoja sāpīgu zaudējumu - 44:45. Daugavpiliešiem tas šosezon bija pirmais zaudējums savā mototrekā. Toties komandu papildinās viens no labākajiem dāņu junioriem Kevins Jūls Pedersens. Tik ļoti būtu noderējis jau svētdien...

Viss sākās ar pārliecinošu Adama Elisa un Jevgeņija Kostigova 5:1 uzvaru, taču nākamreiz "Loko" izvirzījās vadībā tikai pirms diviem pēdējiem braucieniem... Neveiksmju joslu ievadīja junioru brauciens, kurā vispirms kritienu piedzīvoja Ričards Ansviesulis, bet tad tika diskvalificēts Ernests Matjušonoks (brauciena laikā nokrita kreisā motozābaka metāla pēda) - 0:5 un 5:6 summā. Tad sekoja 2:4 un 1:5 un pēc pirmās braucienu sērijas - 8:15.

Kostigovs un Eliss ar vēl vienu 5:1 uzvaru samazināja rezultāta starpību, bet Nika Morisa un Matjušonoka 4:2 uzvara ļāva panākt 17:18. Likās - tūliņ pretinieks tiks panākts un apsteigts, taču tā nenotika. Viesu rindās teicamu sniegumu (izņemot vienu braucienu) rādīja Lielbritānijas junioru čempions Toms Brennans, labi brauca bijušais Polijas junioru čempions Daniels Kačmareks, austrālietis Raijans Duglass un 44 gadus vecais Damjans Balinskis. Pēc deviņiem braucieniem - 24:29.

Pakaļdzīšanos atsāja Ķasts Puodžuks un Eliss - Ķasts lieliski startēja no ārējā celiņa, visus apsteidza pa ārmalu un bija pārliecinoši pirmais, bet Eliss pieveica savu tautieti Brennanu (sanāca duelis Lielbritānijas pieaugušo čempions pret junioru čempionu), pārim uzvara ar 5:1 un kopā atkal tikai minimāla rezultāta starpība - 29:30. Otro reizi mačā "Loko" vadībā izvirzījās pēc 13. brauciena, kurā 4:2 uzvaru atveda Moriss un Daniils Kolodinskis - 39:38. Priekšpēdējā braucienā Puodžuks un Kostigovs zaudēja ar 2:4 Brennanam un Duglasam, pēdējā braucienā par otro brīdinājumu startā tika diskvalificēts Balinskis, taču Morisam un Elisam neizdevās pārspēt Kačmareku - 3:3 neizšķirts nozīmēja uzvaru visā mačā viesiem - 45:44.

Daugavpils komandā līderi atkal bija leģionāri - 11 punkti Morisam un 10 punktu Elisam. Kostigovs atveda 9 punktus, taču neveiksmīgi aizvadīja mača beigas (divi punktu pēdējos trijos braucienos). Labi palīdzēja Puodžuks (7 punkti), varbūt pāris punktus vairāk varēja atvest Kolodinskis (5) un Matjušonoks (2) junioru braucienā pirms diskvalificēšanas bija otrais aiz Brennana), bet šosezon neveiksmīgāko maču aizvadīja Ansviesulis (bez punktiem). Mazliet pietrūka visiem, lai komanda uzvarētu.

Jau nākamajā mačā (pagaidām zem jautājuma mačs Poznaņā - tas visticamāk tiks pārcelts, tā ka vispirms Poznaņas komanda 4. vai 5. jūnijā brauks pie mums) "Optibet Lokomotīvi" pastiprinās dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens - tas pats, kurš šosezon pārsteidzoši uzvarēja, turklāt ar 15 no 15 iespējamajiem punktiem, junioru pasaules čempionāta pusfinālā Daugavpilī. Savukārt viņa tautietim Renē Baham komanda un līdzjutēji novēl ātrāku izveseļošanos.

Bija patīkami redzēt, kā pēc tik sāpīga zaudējuma līdzjutēji lielā skaitā nāca pie "Loko" spīdvejistiem pēc autogrāfiem un kopīgi fotografējās. Savu komandu ir jāatbalsta vienmēr, bet īpaši tad, kad tā tik sāpīgi zaudē.