Optibet Lokomotīvei skaista uzvara pār Skorpioniem

Optibet Lokomotīvei skaista uzvara pār Skorpioniem

Vairāk nekā 4000 līdzjutēju klātbūtnē Daugavpils Optibet Lokomotīve spīdveja komanda izcīnīja skaistu uzvaru Polijas 2. līgas čempionāta pār vienu no līgas favorītem Poznaņas komandu ar rezultātu 48:42. Skaists punkts pilsētas svētkiem.

Daugavpiliešu treneris Nikolajs Kokins pirms mača nonāca grūtas izvēlas priekšā divu iemeslu dēļ - līdz ar dāņa Tomasa Jērgensena iesaistīšanos sastāvā nācās lemt, kuru no vietējiem motobraucējiem (Ķastu Puodžuku vai Daniilu Kolodinski) atstāt malā un nācās lemt arī par austrālieti Niku Morisu, kurš iepriekšējā dienā bija piedzīvojis kritienu Lielbritānijas Premiership čempionāta mačā un jau ceļā uz Daugavpili no Rīgas līdostas nemaz nevarēja normāli sēdēt automašīnā, jo juta sāpes ribās. Ko darīt? Pēc daktera apskates jau Daugavpils mototrekā tika secināts, ka lūzumu nav un austrālietis pateica strikti - varu braukt, braukšu un palīdzēšu komandai. Tā nebija pārgalvība, jo tieši Moriss beigās kļuva par vienu no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem. Starp Puodžuku un Kolodinski tika lemts par labu Puodžukam, kurš labāk izvadīja iepriekšējo maču, un šī izvēle trāpīja desmitniekā.

Pēc pirmās braucienu sērijas (4 braucieni) rezultāts bija 16:8 mājinieku labā. Tas varēja būt vēl lielāks, ja vien junioru braucienā Francis Gusts pēdējā līkumā un pēdējā taisnē nebūtu apzteidzies Ernestu Matjušonoku un izglābis viesus no 1:5 zaudējuma. Lielisks pirmajos divos savos braucienos bija dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens. Taču bija arī skaidrs, ka viesi izdarīs secinājumus, kaut ko mainīs motociklu regulējumos un spēkošanās par uzvaru risināsies līdz pēdējiem braucieniem. Viesi samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem, taču 9. braucienā "Loko" pāris Jevgeņijs Kostigovs un Puodžuks uzvarēja ar 5:1, turklāt Puodžuks otro vietu izcīnīja no ceturtās vietas brauciena sākumā - 31:23. Viesi (dānis Jonass Seiferts-Salks un Gusts) tūdaļ pat atbildēja ar 5:1 uzvaru - 32:28. Moriss un Puodžuks 13. braucienā uzvarēja ar 4:2 un divus braucienus pirms beigām rezultāts bija 42:36 mājinieku labā. Bet tā vēl nebija uzvara.

Priekšpēdējā braucienā 2:4, taču jāuzteic Puodžuku par Seiferta-Salka meistarīgu noturēšanu aiz muguras, jo citādi varēja sanākt 1:5... Pēdējā braucienā skaisti un pārliecinoši uzvarēja Moriss, trešais bija Kostigovs un 4:2 uzvara deva 48:42 visā mačā. Tā bija komandas uzvara, par ko liecina gūtie punkti: Morisam - 11 punktu, Kostigovam - 10, Puodžukam un Pedersenam (jaunais dānis pēc mača visilgāk nevarēja tikt prom no autogrāfu tīkotājiem) - pa 8 punktiem, Adamsam Eiisam un Jērgensenam - pa 4 un Matjušonokam - 3 punkti. Viesu rindās 11 punktus atveda 48 gadus vecais Rūne Holta. Gustam - 5 punkti.

Pēc šīs uzvaras "Loko" nedaudz nostiprinājās 4. vietā - 7 punkti. Tuvākie sekotāji atpaliek par trim punktiem, bet līderei Opoles komandai ir tikai par 4 punktiem vairāk, turklāt Opoles komanda aizvadījusi par vienu maču vairāk.