Leģionāru kvartets atved Optibet Lokomotīvei uzvaru Žešuvā

Leģionāru kvartets atved Optibet Lokomotīvei uzvaru Žešuvā

Ļoti svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu Polijas spīdveja 2. līgas čempionāta pusfinālā guva Daugavpils "Optibet Lokomotīve" - daugavpilieši viesos ar 47:43 pārspēja savu tiešo konkurenti Žešuvas "Texom Stal" komandu un ieguva trīs punktus, jo uzvara bija arī pirmā riņķa mačā Daugavpilī (47:42). Tā bija vispār pirmā Daugavpils komandas uzvara Žešuvā.

Uzvara tikai ar 5 punktu pārsvaru pirmajā mačā savā mototrekā solīja ļoti smagu spēkošanos Žešuvā un tā arī iznāca, kaut gan mājinieki ne reizes nebija vadībā. Neizšķirtam 3:3 (Adams Eliss un Jevgeņijs Kostigovs) pirmajā braucienā sekoja dāņu juniora Jevina Jūla Pedersena un Ričarda Ansviesuļa uzvara ar 4:2 junioru braucienā, viesi izvirzījās vadībā ar 7:5 un to vairs neatdeva. Mačs Žešuvā vēlreiz apliecināja, cik spēcīgi šosezon ir "Optibet Lokomotīve" komandas leģionāri (pirmām kārtām kluba viceprezidenta Anatolija Ziļa nopelns). Zviedrs Vikors Palovāra debitēja "Loko" rindās un sakrāja 11 punktus, bet dāņu juniors Pedersens vispār kļuva par galveno mača varoni - viņa rēķinā 13 no 15 iespējamajiem punktiem (uzvaras četros braucienos pēc kārtas). Anglis Eliss atveda 11 punktus, bet austrālietis Niks Moriss - 7 punktus. Četratā viņi atveda 41 no 47 punktiem. Toties krietni lielākam jābūt pašmāju braucēju ieguldījumam. Labi, Ansviesulim tas savainojuma dēļ bija pirmais mačs pēc ilgāka pārtraukuma un viņam nevarētu kaut ko pārmest (2 punkti trijos braucienos), taču Kostigovs ieguva tikai 3 punktus četros braucienos, savukārt Daniils Kolodinskis - tikai vienu punktu trijos braucienos. Maigi izsakoties - stipri par maz. Savulaik - vēl PSRS čempionātu laikā - Daugavpils spīdveja komandu nereti sauca par "sava mototreka komandu", jo savās mājās tā varēja pārspēt ikvienu, savukārt viesos gandrīz ikvienam varēja zaudēt. Vēlāk, jau startējot Polijas 2. un tad 1. līgā, šī "slimība" tika izārtstēta un par to aizmirsām, bet tagad tās simptomi atkal sāk parādīties un tie izpaužas tieši pašmāju motobraucēju sniegumā.

Lielākais "Loko" pārsvars bija 6 punkti (sešas reizes), taču piecus braucienos pirms mača beigām mājinieki atkal samazināja to līdz diviem punktiem - 34:32. Palovāras un Ansvesuļa, kā arī Elisa un Morisa uzvaras ar 4:2 trīs braucienus pirms beigām atjaunoja 6 punktu pārsvaru - 42:36. Priekšpēdējā braucienā mājinieki divus punktus atguva (Moriss finišēja otrais, Kolodinskis - ceturtais), taču pēdējā 15. braucienā pārliecinoši uzvarēja Palovāra - 3:3 un 47:43 visā mačā.

Pēc šīs uzvaras "Loko" turnīra tabulā pakāpās uz 3. vietu - 10 punkti 8 mačos. Līderi ar 16 punktiem (9 mačos) ir Opoles spīdvejisti, otrā ar 15 punktiem (9) ir Ravičas komanda, bet daugavpiliešiem uz papēžiem min Tarnuvas un Poznaņas komandas - pa 9 punktiem attiecīgi 9 un 8 mačos.

Nākamos divus mačus "Optibet Lokomotīve" aizvadīs savā mototrekā - 3. jūlijā ar Pilas komandu (3 punkti 9 mačos) un 8. jūlijā ar līderi Opoles komandu "Bedmet OK Kolejarz".